Traçacovid, última hora: escoles confinades a Catalunya i grups tancats

L’afectació del coronavirus està marcant el curs escolar 2020-2021. En aquesta pàgina podràs consultar l’última hora de les dades de Traçacovid (l’aplicació desenvolupada per la Generalitat amb l’actualització d’escoles confinades a Catalunya del Departament d’Educació).

Aquí trobaràs escoles confinades a Catalunya i grups tancats, coneguts com a grups bombolla, que s’han hagut d’aïllar, tant d’escoles de Barcelona com d’altres centres d’arreu de Catalunya. Els casos positius detectats en alguns grups han obligat a tenir escoles tancades o bé alguns grups confinats. Paral·lelament, també ha calgut posar en quarantena alguns alumnes, professors i altres persones de la comunitat educativa.

Els positius acumulats per covid-19 a les escoles catalanes són 84.018. I 74.335 són alumnes. El Departament d’Educació calcula que a tot Catalunya hi ha 1,44 milions d’estudiants. Per tant, els alumnes que s’han contagiat de coronavirus des que va començar el curs 2020/2021 representen el 5,16 % del total. En el cas dels docents i altres treballadors dels centres educatius que han donat positiu (9.683), suposen el 5,9 % dels 164.000 professionals que el departament calcula que hi ha a tot el territori.

Escoles confinades i tancades

Actualment, no hi ha cap centre tancat a tot Catalunya. La Llar d’Infants el Carrilet, d’Amer (la Selva) va poder reobrir aquest dimecres.

Grups confinats a les escoles de Catalunya

Segons les últimes dades del Departament d’Educació (divendres, 11 de juny del 2021), el nombre de grups confinats als centres escolars per un positiu de covid-19 és de 354, cinc menys que aquest dijous. Abans de les vacances de Setmana Santa, el curs va acabar amb 953 grups tancats.

A Catalunya hi ha 72.000 grups escolars estimats, segons el Departament d’Educació. Per tant, hi ha un 0,49 % de grups confinats a Catalunya, que es troben en 273 centres. Al 94,65 % dels centres no es registra cap positiu.

Grups confinats a Barcelona per la covid-19

A la ciutat de Barcelona hi ha 74 grups bombolla en quarantena, set més que en l’últim balanç, de dijous. Aquesta xifra suposa el 0,54 % dels 13.672 grups que hi ha a la ciutat. Si ens fixem en els centres, 56 tenen algun grup tancat. Això vol dir que el 93,7 % de les escoles barcelonines funcionen amb tots els grups a classe. Segons Educació, hi ha 885 centres educatius a la ciutat.

L’Escola Barrufet, de Sants, va ser la primera de Barcelona on es va fer un cribratge massiu. Posteriorment, se’n van fer al Raval, la Trinitat Vella i la Trinitat Nova. Els primers es van fer a l’Institut Escola Trinitat Nova i al Col·legi Amor de Dios, a Nou Barris, i a l’Escola Pia Sant Antoni, al barri del Raval.

Si vols conèixer l’afectació per coronavirus en un centre educatiu de la ciutat de Barcelona, també el pots cercar en aquesta taula interactiva.

Traçacovid: mapa de les escoles de Catalunya afectades per casos de covid-19

El Departament d’Educació va posar en marxa l’aplicació Traçacovid, que recull dades dels centres educatius de Catalunya de forma actualitzada i permet consultar si hi ha casos i grups confinats en cada escola o institut de Catalunya i els situa en el mapa. Permet filtrar per municipi, comarca o concretar més, fins a cercar els casos positius i grups confinats que hi ha a cada escola.

Font: betevé – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *