Torra ja exerceix de gerro xinès

"Gerro xinès" és una expressió que va encunyar Felipe González, per a descriure els llimbs en el que es cau quan es deixa de ser president del govern. S'acaba el poder absolut, se'l considera com un actiu polític valuós, però en realitat se l'aparta dels cercles d'influència del seu substitut, i les seves opinions, basades en l'experiència més que servei al nou executiu fan nosa. Aquesta és la situació actual de Quim Torra, que a més, tal com a confessat al seu llibre 'Les hores greus', la seva relació amb el seu successor, Pere Aragonès, el seu antic vicepresident, és francament dolenta, i basada en la desconfiança mútua.

En aquest context, Torra no ha esperat res a disparar amb bala des de Twitter un cop s'ha conegut el pacte de govern entre ERC i JxCat: "Sense estratègia independentista es fa difícil governar".

Captura del tweet de Quim Torra valorant l'acord de govern d'ERC i JxCat. Autor/a: @QuimTorraiPla

ERC i JxCat han acordat fiar l'estratègia del procés independentista a un nou "òrgan de decisió col·legiada". Aquest nou ens el formaran els tres partits i les dues entitats sobiranistes -Esquerra, Junts i CUP, amb Òmnium i l'ANC-, i estarà "coordinat" amb el Consell per la República. El Govern hi tindrà un pes important, mentre el mateix Consell -presidit per Carles Puigdemont- es "reformula".

 

 

Anar a la font – RACOCATALA.CAT

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *