Categories
ELNACIONAL.CAT

Toñi Moreno torna a la TV per explicar el cas més famós de lesbofòbia a Espanya

Toñi Moreno torna a fer TV i aquest cop no s’hi posa per poc, explicarà la història de Dolores Vázquez, condemnada en fals i després absolta per l’assassinat de Rocío Wanninkhof, filla de la que havia estat la seva nòvia. L’opinió pública i l’opinió publicada d’aquells anys 90 era molt lesbofòbica i van pintar la sospitosa del crim com a culpable des del primer moment fins el punt que va acabar condemnada per un jurat popular. Va acabar a la presó fins que es va comprovar que l’assassí havia estat el britànic Tony King. L’error judicial més flagrant d’Espanya. Qui explicarà aquesta història d’animadversió al lesbianisme és Toñi Moreno.

Toñi Moreno Instagram/GTRES

La sèrie de 6 capítols s’estrenarà a la tardor a la cadena HBO, de pagament, i la produeix Ana Rosa Quintana. La productora executiva, és a dir, màxima responsable del documental és Toñi Moreno, que va entaular amistat amb Dolores Vázquez quan la periodista era reportera a Andalusia. Ha aconseguit convèncer-la per concedir, per primer cop, l’entrevista més buscada en dècades: parlarà la mateixa Dolores Vázquez. Una dona discreta que mai va voler anar a un plató a denunciar el tracte vil i injust de la societat i els mitjans. Declarada culpable abans del judici per lesbiana i amant de la mare de la noia morta.

Dolores Vázquez, la víctima mortal i la mare, Instagram

Toñi Moreno no explicarà un crim sinó la història des de la perspectiva de l’altra víctima, Dolores Vázquez. Toñi Moreno és mare sense parella d’una filla per inseminació artificial i va fer-se pública la seva relació sentimental amb la periodista catalana María Casado. Toñi Moreno també és catalana, nascuda a El Prat de Lllobregat.

Toñi Moreno i María Casado juntes a TVE

Toñi Moreno mai no ha dit que sigui lesbiana ni que ho deixi de ser: “No toleraré que se hable de mi orientación sexual”. Ningú està obligat a dir a qui estima. Però ara, el grau d’acceptació cap al col·lectiu LGTBI ha millorat molt. Espanya va fer el ridícul amb Dolores Vázquez.

Font: ElNacional.cat – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *