Categories
ELNACIONAL.CAT

Toni Cruanyes revela què fa en tornar a casa després del TN: un col·lega, agraït

Toni Cruanyes presenta cada vespre el TN. A les nou en punt, com un clau, apareix davant les càmeres de TV3 per informar als espectadors catalans de quines han estat les notícies del dia. Normalment, el TN Vespre acaba cap a tres quarts de deu. Un cop s’apaguen els llums de les càmeres, el periodista surt de plató, va al seu camerino a desmaquillar-se, es posa la roba que duia en arribar als estudis de Sant Joan Despí, surt de la tele i se’n va al pàrquing a buscar el seu cotxe.

Toni Cruanyes / Instagram

I allà, camí de casa seva, i abans de retrobar-se amb la seva meravellosa família, amb el seu marit i els seus fills, segueix sempre un ritual dins el seu vehicle. Un costum que ha volgut verbalitzar públicament, perquè afecta positivament un col·lega de professió i antic presentador precisament dels informatius de TV3, el periodista i escriptor Enric Calpena.

Enric Calpena / Foto: Sergi Alcázar

Ara a Catalunya Ràdio, el predecessor de Cruanyes al TN dels anys 80, és l’encarregat d’acostar als oients el programa d’història En guàrdia!. Enguany s’ha emès la divuitena edició, i pel que s’acaba de saber, la direcció de la ràdio pública catalana l’acaba de renovar. Dinovena temporada, doncs, al canto. Dos capítols setmanals i un èxit digital amb 400.000 reproduccions a la web i l’app de Catalunya Ràdio aquesta temporada. El mateix Calpena no podia ocultar la seva felicitat en saber-ho: “Contents de poder ser un any més amb tots els oients! Intentem treballar amb rigor en un mitjà, Catalunya Ràdio, que ho és de manera intensa. Gràcies per aquesta nova temporada!“.

Enric Calpena / Foto: Sergi Alcázar

Qui s’ha fet ressò de la notícia ha estat el bo d’en Cruanyes. Un Cruanyes que ha reconegut que el primer que fa cada vespre quan torna a casa en cotxe des de la tele, és baixar-se els capítols a les nits i posar-se’ls a escoltar-los. No només això, a banda de manifestar que estava “molt content”, també reconeix que “sóc molt fan de l’Enric Calpena i ‘En guàrdia!'”, i desitja, com els seguidors de Calpena, que el programa segueixi durant molt de temps més. Una revelació que el mateix implicat li ha agraït:

No és estrany que Cruanyes segueixi aquest ritual nocturn per acabar el dia. El presentador del TN Vespre també acosta als catalans una secció setmanal, cada diumenge, deu minuts abans de les nou del matí, a El Suplement de Roger Escapa a Catalunya Ràdio, marcada precisament per la història, una secció on Cruanyes posa context històric a les notícies que han marcat la setmana. La història, en veu de Calpena i Cruanyes. Paga molt la pena.

Font: ElNacional.cat – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *