Categories
ELNACIONAL.CAT

Terrasses a calçada a canvi d’alliberar voreres, la proposta d’ERC

La renovació i consolidació de les terrasses de bars i restaurants situades en calçada, que van créixer exponencialment a la ciutat de Barcelona durant la represa després del confinament per la pandèmia del coronavirus i que han quedat fixades icònicament per l’ús dels controvertits blocs de formigó tipus New Jersey haurien de ser a canvi d’alliberar espai a les voreres i retornar-los als vianants.

Aquesta idea, que va en sintonia amb el que proposa la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB), que ha engegat una campanya de fotodenúncies amb la intenció de cridar l’atenció sobre l’ocupació sistemàtica de les voreres, és la que defensa també el grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, que ha anunciat que farà una proposta en aquest sentit a la propera comissió d’Urbanisme, del 14 de setembre.

En concret, ERC Barcelona planteja que l’espai que les terrasses sumin en calçada es compensi en voreres i places, perquè “la privatització de l’espai públic ha de tenir límits”, segons ha indicat el portaveu del grup municipal republicà, Jordi Coronas, que acusa el govern municipal de voler “tirar pel dret” i no debatre la modificació en el marc de la comissió tècnica de terrasses. A més, ERC demana un informe de salut pública sobre els nivells de contaminació a les terrasses en calçada.

Crítiques a l’opacitat

El document registrat reclama “transparència” en el procediment de la modificació de l’ordenança, i recorda que la pròpia normativa contempla que l’òrgan de debat i participació per aquests propòsits és la comissió tècnica pertinent. “A hores d’ara la decisió d’iniciar aquesta modificació està envoltada d’opacitat“, ha criticat Coronas.

Esquerra creu que és necessària la realització d’un informe de salut pública que validi que els nivells de contaminació en la ubicació de les noves terrasses en calçada no excediran els permesos i garantiran la salut dels seus usuaris, com s’ha fet també a les Superilles. “Aquesta nova ubicació, a més dels conflictes usuals que poden aparèixer en les noves implantacions, també pot comportar possibles riscos per a la salut dels usuaris, que estaran situades a pocs centímetres de la calçada i per tant més exposades a la contaminació dels vehicles que hi circulen”, ha constatat.

Adéu als New Jersey

L’ajuntament prepara una modificació de l’Ordenança de terrasses per regularitzar la instal·lació de plataformes a la calçada consolidant d’aquesta manera les actuals en calçada, ‘bunqueritzades’ pels blocs de formigó tipus New Jersey, però implementant nous models homologats que suposaran la desaparició dels controvertits blocs de formigó.

 

Imatge principal: Una terrassa amb blocs tipus New Jersey a la Rambla de Catalunya / Jordi Palmer

Font: ElNacional.cat – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *