Teresa Arévalo nega haver fet de mainadera de la filla de Montero i Iglesias

L’assessora del Ministeri d’Igualtat i exdiputada d’Unidas Podemos al Congrés, Teresa Arévalo, ha declarat aquest dimecres davant del jutjat i ha negat haver estat la mainadera d’una de les filles d’Irene Montero i Pablo Iglesias. En aquesta línia, ha precisat que “tenir a una nena als braços uns segons” no suposa ser ni fer tasques de cangur. 

Arévalo ha sostingut en la seva declaració que quan es va fer aquest desplaçament a la ciutat del País Valencià cobrava com a membre del grup parlamentari d’Unidas Podemos i no del partit. A més, ha explicat que va viatjar en qualitat de candidata a diputada de la formació morada a les generals, com a dirigent estatal i com a cap de gabinet d’Irene Montero.

Imputada per administració deslleial

El titular del jutjat d’Instrucció número 46 de Madrid, José María Escribano, va decidir imputar Teresa Arévalo per un presumpte delicte d’administració deslleial. Escribano vol investigar si va fer de mainadera d’una de les filles d’Irene Montero i Pablo Iglesias i, en cas que fos així, si el seu sou per aquestes tasques anava a càrrec de fons públics o bé de Podemos.

Teresa Arévalo s’ha inclinat per respondre només les preguntes del jutge i de la Fiscalia, però no les de l’acusació popular de la causa, que exerceix Vox. L’advocat de Podemos, Raúl Maíllo, ha explicat als mitjans després de la declaració que “Arévalo ha negat que s’encarregués de cap altra tasca més enllà de les seves funcions orgàniques” al partit.

Tots aquests fets es van desencadenar en el marc de la investigació del cas Neurona. Mónica Carmona, exresponsable de Compliment Normatiu de la formació morada, va presentar un escrit a la Fiscalia Anticorrupció en què denunciava que la titular del ministeri d’Igualtat, Irene Montero, va recórrer a Teresa Arévalo per fer de cangur d’una de les seves filles durant la campanya electoral de les eleccions generals del 10 de novembre de 2019.

Carmona va voler provar que les despeses del desplaçament que tant Montero com Arévalo van fer a Alacant el 20 d’octubre de 2019 per fer un míting a la ciutat van anar a càrrec del pressupost del partit destinat als actes electorals. L’exresponsable de Compliment Normatiu del partit lila assenyalava que, en aquell acte, Arévalo anava per fer de cangur.

Arran d’aquest escrit, el Ministeri Fiscal va iniciar una investigació el mes de febrer i va remetre un escrit al jutge que detallava que “dins de la contractació fraudulenta de les despeses de campanya (pel cas Neurona), Irene Montero hauria contractat un membre del partit com a cuidadora dels seus fills”.

Amb aquesta consideració, la Fiscalia va demanar citar com a investigats el tresorer i la gerent del partit, Daniel de Frutos i Rocío Val, perquè “podria donar-se l’existència d’un delicte electoral o administració deslleial per l’ús com a mainadera de Teresa Arévalo a compte de fons del partit per part de la senyora Montero”.

Aquesta setmana, el magistrat José María Escribano ha decidit imputar Val i de Frutos, que estan citats el proper 19 de juliol per declarar sobre aquest cas. La ministra d’Igualtat, Irene Montero, té condició d’aforada davant el Tribunal Suprem i, per ara, només s’ha donat l’ordre d’informar-la de l’obertura de la investigació.

 

Imatge principal: Teresa Arévalo, arribant al jutjat per declarar aquest dimecres. Europa Press.

Font: ElNacional.cat – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *