Categories
beteve.cat

Temps per a la Diada 2021: caldrà agafar el paraigua?

La previsió del temps per a la Diada encara ve marcada encara per certa incertesa per bé que, a poc a poc, els diversos models meteorològics es van posant d’acord pel que fa al pronòstic. De moment tot apunta que serà un dia relativament tranquil, tot i que amb restes d’inestabilitat.

Lleugera inestabilitat

Tant el model europeu (ECMWF) com l’americà (GFS) apunten la presència d’una borrasca lluny de casa nostra, a l’oest de Galícia. Catalunya s’emplaçaria en una zona indefinida, amb condicions lleugerament favorables a la inestabilitat en altura.

La jornada s’entreveu de moment relativament estable a Barcelona, tot i la presència d’alguns núvols. A partir del migdia es podran disparar algunes nuvolades en àmbits de muntanya del prelitoral, on no s’hi descarta algun xàfec al llarg de la tarda.

Mapa d’altura i isobàric per al dia de la Diada. Font: GFS/ Wetterzentrale

El temps més insegur el viuran al nord del país, en àmbits de muntanya del Pirineu i el Prepirineu, on s’hi esperen xàfecs i algunes tronades de tarda irregulars. Les precipitacions de tarda també podrien abraçar sectors de l’interior de les comarques gironines havent dinat.

Sensació de xafogor acusada a Barcelona

La temperatura continuarà assenyalant valors de finals d’estiu a Barcelona. Es preveu una màxima pròxima als 27 o 28 ºC al migdia i una mínima, de matinada, d’entre 21 i 22 ºC.

L’elevada humitat ambiental afavorirà que la sensació de xafogor sigui marcada a les hores centrals del dia.

A la resta del país també s’espera que la Diada sigui un dia de calor habitual per a les dates. Les màximes voltaran els 30 ºC a l’interior i se situaran entre 30 i 33 ºC als punts més càlids de Ponent. A les valls pirinenques s’hi esperen registres màxims a l’entorn dels 25 ºC.

Font: betevé – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *