Categories
RACOCATALA.CAT - Raco Català

Tardà: “JxCat només té una opció: Integrar-se al Govern”

L'exdiputat d'ERC al Congrés Joan Tardà ha assegurat aquest divendres que els republicans només poden liderar a la Generalitat si són capaços "d'articular la integració de Junts dins del Govern sense abaixar el llistó del pacte amb la CUP". En una entrevista a 'Públic', l'exlíder d'ERC a la cambra baixa espanyola, ha considerat que s'han pactat amb la CUP diversos projectes per construir i que no tindria "cap sentit" que els devaluessin d'entrada. Tardà ha apuntat que Junts només té "una opció": integrar-se al Govern. Ha admès que és "legítim" que busquin integrar-se "en les millors condicions possibles". Ha destacat que ERC "té la clau" perquè està situada "al centre del tauler de joc".

En l'entrevista, Tardà ha analitzat que JxCat té "cultura de poder" i "responsabilitat davant l’obra de Govern". Ha constatat que com que el partit es torba en una fase fundacional és difícil que es vulgui situar a l'oposició. "Junts només té una opció, que és la d’integrar-se al Govern. El que pretén és quelcom molt legítim, que és fer aquesta integració en les millors condicions possibles. Però qui té la clau és Esquerra", ha apuntat a l'entrevista.

Tardà s'ha referit a En Comú Podem i ha lamentat que no hagin estat partidaris de conformar un Govern d'esquerres amb ERC i la CUP. Ha dit que si ho haguessin fet, "Junts continuaria sent important, però no determinant". "Hem perdut la possibilitat de desplaçar el centre de gravetat de l’acció governamental cap a l’esquerra, però això no vol dir que no sigui possible, i crec que el republicanisme hi ha de perseverar per assolir els reptes que tenim, que són gegantins", ha expressat.

En aquest sentit, Tardà s'ha mostrat confiat que en un futur serà possible un Govern de front ampli "si persistim". Ha assegurat que és "impossible" reconstruir Catalunya en clau progressista i desjudificalitzar el procés "si no es pot conformar una majoria parlamentària, i tant de bo governamental".

Anar a la font – RACOCATALA.CAT

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: