Surt de la presó en arribar al terme de la condemna i trobar feina un penat per vendre marihuana

Un jove resident molt conegut almenys al seu moment entre els adolescents del país consumidors de marihuana ha estat alliberat aquest dimecres en haver arribat al terme de la pena ferma i haver trobat una feina que era la condició que li havien fixat per estalviar-se la presó condicional, segons fonts del ministeri d’Interior. El noi, a qui li van trobar més de 700 euros de ‘maria’ a casa, va ser detingut el maig del 2017 després que diferents veïns es queixessin del tràfec que hi havia en un pis de la Baixada del Molí.

L’oportuna investigació iniciada arran de les queixes veïnals va portar a la detenció de l’ara alliberat, i considerat el màxim responsable del grup, i també a l’arrest d’altres col·laboradors, i al desmantellament d’un pis a Encamp que en part es feia servir de ‘magatzem’. A l’ara alliberat se li va imputar introducció de marihuana al país -que l’acusat va intentar refutar- i la distribució de la droga i venda pel Principat. Fins i tot a adolescents molt joves, alguns menors. No en va, a prop del seu domicili hi quedava un centre educatiu.

Queixes veïnals van portar a detenir \'El Duque\', que va reconèixer els fets i va delatar els col·legues

Relacionat

El juny del 2019 la sala penal del Tribunal Superior va confirmar la condemna inicialment dictada pel Tribunal de Corts de cinc anys de presó i 10.000 euros de multa. Se’l va absoldre, això sí, del delicte de blanqueig que inicialment se li atribuïa en base al fet que suposadament es creia que amb els rendiments de la venda de la marihuana havia adquirit dos vehicles. La circumstància no es va poder provar i ni es van comissar els cotxes ni es va condemnar per aquest fet.

El jove ha lliurat una intensa batalla jurídica per mirar de passar la condemna en arrest domiciliari. De fet, prop de vint mesos els va fer sota aquest format atenent una cardiopatia que sofria de petit i que no feia recomanable al seu entendre que estigués a la presó, circumstància que podria agreujar la seva patologia. Tornaria després a la Comella i amb l’esclat de la pandèmia tornaria a moure cel i terra, sense sort, per tornar a sortir sota arrest domiciliari. Aquest dimecres ha deixat el centre penitenciari amb una feina sota el braç que hauria de mirar d’aprofitar.

altaveu.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *