Suècia complica la classificació d’Espanya per al Mundial del Qatar (2-1)

La selecció espanyola es complica la vida. Espanya ha perdut contra Suècia en un partit de classificació per al Mundial del Qatar del 2022, cedeix el liderat i trenca una ratxa de 28 anys.

Espanya arribava a la cita d’aquest dijous sabent que eren els líders del Grup B amb 7 punts, un més que els suecs. Ser líder és vital per a classificar-se de manera directa, així que com més punts tingui millor per a les seves aspiracions. El segon anirà a la repesca i els espanyols han de revertir aquesta situació que ja no depèn d’ells mateixos.

Les dues seleccions abans de començar / EFE

L’últim precedent entre els dos combinats va ser precisament a l’Eurocopa. En el primer duel a la competició europea celebrat a Sevilla, el resultat va ser d’empat a 0. A la cita al país nòrdic, el guió ha estat ben diferent.

Inici elèctric

L’inici del matx al Friends Arena ha estat elèctric. En la primera jugada clara de gol ja hi ha hagut diana. Carlos Soler, que s’ha estrenat amb l’absoluta, ha tingut el debut somiat i és que ha vist porteria just en el minut 4. Una genial assistència de Jordi Alba ha deixat el valencianista sol i no ha fallat davant el porter. Però l’alegria ha estat molt efímera.

¡GOOOL de España! Apenas cuatro minutos de partido y Carlos Soler adelanta a la selección española #RumboACatarRTVE

El centrocampista del Valencia aprovecha el centro de Jordi Alba para hacer el primero del partido

— RTVE Deportes (@deportes_rtve) September 2, 2021

Només treure des del mig del camp, amb cinc tocs han tornat a posar les taules al lluminós. Una imprecisió de Sergio Busquets, imperdonable en aquella zona, ha regalat la pilota a Isak i el de la Reial Societat ha enviat un xut potent que no ha pogut fer res Unai Simón.

💥¡Y acto seguido responde Alexander Isak para Suecia! #RumboACatarRTVE

El delantero de la Real Sociedad aprovecha la pérdida de Sergio Busquets para empatar el partido apenas unos segundos después del tanto de los nuestros

Els 16.000 aficionats a les graderies vibraven amb la seva selecció i el partit s’igualava. El joc ha estat de domini altern, però les dues defenses concedien massa espais i massa ocasions. Els dos seleccionadors patien i no sabien com tapar aquells forats.

El duel ha marxat amb l’empat 1-1 al descans i a la represa, els locals han estat millors. Claesson ha marcat el segon i definitiu gol que ha acabat de sentenciar els espanyols. Luis Enrique ha mogut fitxa amb les entrades d’Adama Traoré, Rodri i Llorente i li han donat més dinamisme i ocasions, però els suecs s’han aferrat al resultat i refusaven cada pilota a l’altra banda del camp.

❌¡España se complica las cosas! Claesson define a la perfección dentro del área tras el centro de Kulusevski para adelantar a Suecia #RumboACatarRTVE

2 🇸🇪 Suecia
1 🇪🇸 España

La roja s’ha quedat sense temps i ha encaixat una derrota en una fase de classificació per a un Mundial 28 anys després. Des del 31 de març de 1993, quan va perdre a Copenhaguen davant Dinamarca (1-0), Espanya no queia en un duel d’aquestes característiques. El pròxim compromís dels espanyols és diumenge contra Geòrgia.

Imatge principal: Luis Enrique trist / EFE

Font: ElNacional.cat – Read More