Categories
ELPUNTAVUI.CAT

SOS Costa Brava s’oposa a un hotel al litoral de Rosamar

SOS Costa Brava ha alertat d’un canvi que el nou pla d’ordenació urbanística municipal (POUM) de Santa Cristina d’Aro preveu a la urbanització Rosamar que “requalifica 3.515 m² de terreny privat d’equipaments esportius (històricament d’ús públic) en zona hotelera i permet la construcció en primera línia de mar d’un hotel de 2.812 m² en dues plantes”. Per l’entitat, que en aquest cas representen SOS Rosamar i Amics de Tossa-Club Unesco, hi ha un segon “edifici de 900 m² de base amb una planta per a l’ampliació del restaurant existent”, també en primera línia de litoral.

Per part del consistori, el tinent d’alcalde d’Urbanisme, Josep Xifre, admet l’existència d’un conveni amb el propietari dels terrenys i del restaurant dins del nou POUM, aprovat inicialment, però l’edil minimitza l’impacte del projecte: “L’edificació serà en planta baixa, amb uns 400 m² de recepció i sala per a convencions i banquets i un altre edifici de 400 m² amb dotze habitacions, més pensades per a convidats dels actes i 450 m² enjardinats.” A més, “sota nivell de carrer hi haurà uns 1.500 m² més amb 58 places d’aparcament”.

Firmes en contra

Alguns veïns de la urbanització, però, han començat a recollir firmes de suport a les seves al·legacions, i n’han aconseguit més d’un miler en poques setmanes, perquè no veuen clar el projecte en primera línia del litoral de les cales de Canyet –allà mateix, però que ja pertany a Sant Feliu de Guíxols– i Canyerets. En qüestionen, entre d’altres aspectes, l’encaix dins del pla director de la Costa Brava, respecte a la Llei de Costes i els fets que es prevegi a tocar d’una riera i beneficiï un únic propietari, a més de recordar que ja hi ha sòl hoteler a la urbanització.

La resposta de Xifre és que les zones esportives són privades i amb el conveni la urbanització rebria sòl per instal·lar-hi la depuradora pendent, i que els drets edificables ja estaven consolidats.

Anar a la font – El Punt Avui

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *