Societat Civil demana a Aragonès una reunió (i ho fa per email)

El president de Societat Civil Catalana (SCC), Fernando Sánchez Costa, ha sol·licitat aquest dilluns una reunió amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, perquè aquesta legislatura s'”escolti tots els catalans”.

El més curiós és que l’entitat espanyolista ha sol·licitat la reunió a través d’un correu electrònic enviat aquest dilluns a la tarda a la Presidència de la Generalitat. Al correu, Sánchez Costa ha expressat la voluntat de transmetre a Aragonès les reivindicacions del constitucionalisme i demanar que les institucions catalanes “tornin a estar al servei de tothom i recuperin el seu prestigi”.

A més a més, en una anotació en el compte de Twitter de SCC, l’entitat reclama a Aragonès que “per mirar cap al futur ha d’escoltar tots els catalans, especialment els que sempre han estat invisibilitzats pel poder nacionalista i el procés”.

Recentment, SCC també s’ha posicionat contra els indults als presos polítics aclarint que “la justícia en democràcia mai és revenja ni venjança” i reivindicant que “la sentència contra els líders del procés per part del Tribunal Suprem es va dictar després d’un judici just, públic i obert, atenent escrupolosament totes les garanties i tots els procediments processals”.

Les formes institucionals d’Illa

D’aquesta manera Societat Civil Catalana se suma a la petició que també ha fet el cap de l’oposició i líder del PSC al Parlament, Salvador Illa, de reunir-se amb el president del Govern. Illa, però, no ha enviat un correu, sinó que ho ha demanat a través d’una carta amb pretensió institucional que fins i tot estava encapçalada amb el logotip del “Govern alternatiu de Catalunya”, un shadow cabinet que té per objectiu “contribuir a fer avançar el país, i fer-ho amb lleialtat institucional i responsabilitat política”.

Illa ha assegurat al republicà que el seu “Govern alternatiu” vol “contribuir a fer avançar el país, i fer-ho amb lleialtat institucional i responsabilitat política”. “Amb voluntat constructiva i vocació de servei, hem elaborat quatre grans propostes de pacte, quatre oferiments d’acord que marquen el que, al nostre entendre, hauria de ser el centre de l’agenda política catalana aquests primers mesos de legislatura: un pacte per superar la pandèmia, un pacte sobre els Fons Europeus, un acord en favor del pluralisme i un acord per a la renovació dels alts càrrecs designats pel Parlament de Catalunya”, li ha exposat.

 

Imatge principal: el president de Societat Civil Catalana (SCC), Fernando Sánchez Costa / Foto: ACN

Font: ElNacional.cat – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *