Categories
E-NOTICIES.COM

Sis rectors d’universitats públiques donen suport a l’ANC

Sis rectors d’universitats públiques catalanes van donar el seu suport dissabte passat a l’ANC en assistir a la manifestació de la Diada. Aquest gest va ser agraït per la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie. Entre aquestes universitats es troben la UB, la UAB, la UPC, la URV, la UdG i la UPF.

“Gràcies als rectors i vice-rectors de sis universitats públiques catalanes que enguany ens heu volgut acompanyar”, va expressar la dirigent independentista durant el seu discurs.

Aquest fet també va ser celebrat pel catedràtic de Ciència Política de la UB, Jordi Matas, que va afirmar a twitter que “hem recuperat la dignitat universitària”.

Hem recuperat la dignitat universitària@UniBarcelona @UABBarcelona @la_UPC @universitatURV @univgirona @UdL_info @UPFBarcelona pic.twitter.com/A9YLYaPiZI

— Jordi Matas Dalmases (@JMatasD) September 11, 2021

Jordi Matas, que ara parla de “dignitat”, era membre de la Sindicatura Electoral que havia de validar els resultats de l’1-O. El Tribunal Constitucional els hi va imposar una multa de 12.000 euros al dia a cadascu i van dimitir tots fins i tot abans de rebre la notificació oficial. Posteriorment, en el judici, van ser absolts.

El passat mes de juny, el TSJC va confirmar que la Universitat de Barcelona va vulnerar la neutralitat ideològica en donar suport als condemnats de l’1-O. El tribunal va considerar que va lesionar drets fonamentals de professors i alumnes en aprovar un manifest de suport als presos independentistes.

Font: e-noticies: Última hora – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *