Segueix la desfeta a Ciutadans: dimissió a Murcia

La candidata a la Presidència de la Regió de Múrcia que el març passat va liderar la moció de censura fallida, la qual va desencadenar un terratrèmol polític al país, Ana Martínez Vidal, ha anunciat aquest diumenge en el seu compte de Twitter que abandona el seu càrrec com a coordinadora autonòmica a Ciutadans i el lloc que ocupava en l’Executiva nacional del partit, encara que mantindrà el seu escó a l’Assemblea Regional. Aquesta dimissió se suma a l’allau de fugides i transfuguismes que fa temps que desestabilitzen de mica en mica el partit espanyolista. Aquesta mateixa setmana, Cs va perdre l’alcaldia a la ciutat més gran que tenia, Granada, després de la renúncia de Luis Salvador.

“Motius personals”

 

Martínez Vidal al·lega “motius personals” pels quals va prendre tal decisió un dia després de congregar a 120 afiliats del partit a San Pedro del Pinatar en un acte en el qual va assegurar que rebia el suport de la líder del partit, Inés Arrimadas, encara que cap alt càrrec nacional va acudir a la convocatòria. En el comunicat, Martínez Vidal ha explicat que la seva dimissió “es tracta d’una decisió personal molt meditada, en un moment de la meva vida en el qual el meu projecte familiar és la principal prioritat“.  

La ja excoordinadora regional de Cs va ser durament criticada pel Partit Popular en la recent sessió del Debat de l’Estat de la Regió, perquè des de la moció de censura no ha presentat ni una sola iniciativa a l’Assemblea Regional, ni al·legacions als pressupostos autonòmics, i fins i tot es va absentar en la segona sessió d’aquest debat per uns suposats problemes mèdics. El portaveu del PP a l’Assemblea, Joaquín Segado, va arribar a ironitzar que la seva incessant labor a les xarxes socials és l’únic treball que se li podria atribuir com a diputada regional en tot aquest temps.

La moció de censura 

 

En el cas que Martínez Vidal hagués també renunciat al seu escó com a diputada autonòmica, suposaria que la substituirien polítics de Ciutadans del denominat “grup dels expulsats”, és a dir, afins amb els quals van votar en contra de la moció de censura.

Martínez Vidal va ser regidora del Partit Popular a l’Ajuntament de Múrcia del 2011 fins el 2015, després es va passar a Ciutadans i, després de les últimes eleccions autonòmiques, ja que va donar suport als populars el 2019 per a arrabassar-li el govern a la llista més votada de Diego Conesa (PSOE), va passar a ser portaveu de l’Executiu de Fernando López Miras i consellera d’Empresa i Indústria. Aquesta és la raó per la qual la seva decisió de signar la moció el març passat com a candidata a la presidència va sorprendre a tot el seu entorn.

Aquella moció va ocasionar un terratrèmol polític a Espanya i en la Comunitat de Madrid va portar a la popular Isabel Díaz Ayuso a avançar les eleccions regionals i desactivar, segons ella va denunciar, la moció de censura que li anaven a presentar.

 

Foto principal: l’exlíder de Cs a Múrcia, Ana Martínez Vidal / Europa Press

Font: ElNacional.cat – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *