Sanitat, disposada a autoritzar la vacuna de Janssen per a la selecció espanyola

S’ha acabat. El Ministeri de Sanitat està disposat a autoritzar la vacuna de Janssen per a la selecció espanyola després que la Federació (RFEF) rebutgés la de Pfizer, segons ha avançat elDiario.es. La de Janssen es tracta d’una única dosi i no es recomana per a menors de 40 anys, però es farà una excepció amb els homes de Luis Enrique.

Rebutgen la de Pfizer

Els assessors mèdics de la selecció espanyola van recomanar aquest dijous que els jugadors no rebessin la vacuna de Pfizer. Els motius que van exposar és que eren dues dosis i que podien patir efectes secundaris mentre competien a l’Eurocopa. Si haguessin rebut la primera dosi de Pfizer, la segona hauria tocat als quarts de final del torneig.

Luis Rubiales, president de la Federació / Europa Press

Recordem que Espanya debuta a l’Eurocopa aquest dilluns, dia 14, contra Suècia, i Luis Enrique ha manifestat que, en cas de vacunar-se, fos al més aviat possible. “Em fastiguejaria molt si hi hagués símptomes, però ho contemplem. Avui dia no tenim confirmació que se’ns vacuni. El president (Luis Rubiales) des de fa dos mesos ens va dir al director esportiu i a mi que hi havia la possibilitat que se’ns vacunés amb la pauta completa una vegada que es donés la convocatòria completa”, ha destacat l’asturià en roda de premsa.

A Espanya només s’utilitza la vacuna de Janssen per a majors de 40 anys per motius de precaució davant alguns casos de trombosis i, per això, Sanitat havia autoritzat l’ús de la vacuna de Pfizer als esportistes. La ministra Carolina Darias va informar que l’Exèrcit seria el responsable d’administrar les dosis de Pfizer als jugadors i al cos tècnic.

Aquest tema ha generat molt debat a l’opinió pública, primer per prioritzar uns esportistes per sobre d’altres col·lectius vulnerables i laborals i també per ignorar les franges d’edat que s’estan aplicant. Ara, amb la vacuna de Janssen, també se saltaria el protocol per part de Sanitat.

Des del govern espanyol han reclamat la “importància” de vacunar els futbolistes de la selecció espanyola i la van comparar als esportistes que hauran de disputar els Jocs Olímpics de Tòquio i que també seran immunitzats.

 

Imatge principal: Luis Enrique durant un entrenament / EFE

Font: ElNacional.cat – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *