Categories
ELNACIONAL.CAT

Sánchez ofereix “estabilitat” mentre l’oposició, adverteix, “només crida”

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, va oferir aquest dimecres estabilitat política a Espanya per atreure inversions dels Estats Units, i va contraposar l’actitud del seu Executiu, que segons va dir treballa i tira mesures endavant, amb la de l’oposició, que segons va subratllar, “només crida”.

Sánchez va defensar aquesta estabilitat en una entrevista col·loqui organitzat per Reuters amb motiu de la seva gira econòmica nord-americana, que després de Nova York el portarà també a Los Angeles i San Francisco.

El president del govern espanyol va dir que a ell li agrada ser un polític que “compleix” i que pren decisions mentre que l’oposició, “desafortunadament, només crida.

“Aquesta és la diferència més gran entre la posició del govern espanyol, que compleix, aprova lleis, reformes i inversions” i la de l’oposició, va dir Sánchez, qui es va mostrar convençut que els espanyols “avaluaran de forma positiva” l’actuació de l’Executiu i les decisions que va haver de prendre en aquests moments de dificultat.

“El 80% de positius, persones sense vacunar”

Sánchez va afirmar aquest dimarts que el 80 per cent dels nous positius de covid-19 que s’estan registrant a Espanya són entre persones sense vacunar i, en aquest sentit, va precisar que “no perquè no vulguin vacunar-se, sinó perquè estaven en grups d’edat que encara no tenien accés a la vacunes”.

Així ho va sostenir el líder de l’Executiu en la primera parada de la seva gira nord-americana, i després de reunir-se amb més d’una dotzena de destacats grups d’inversió i bancs americans, i mantenir trobades amb Michael Bloomberg i o el conseller delegat de BlackRock, Larry Fink.

Un 5% de positius té les dues vacunes

En línia amb els nous casos positius, Sánchez va assenyalar que el 5 per cent dels casos que s’estan notificant aquestes setmanes són persones “plenament vacunades”, mentre que l’11 per cent persones que només havien rebut una dosi.

Amb tot, Sánchez va posar en relleu que la campanya de vacunació “està avançant molt ràpidament perquè, afortunadament, no hi ha moviment antivacunes massa important a Espanya”, va remarcar després de ser preguntat pels motius pels quals els nous inversors han d’invertir a Espanya.

“Estem ja a punt d’assolir el 70 per cent de la població per a finals d’agost, estem ja començant a vacunar els joves”, va concloure. Així mateix, va fer al·lusió a aquestes dades per defensar que Espanya serà una de les economies “que més ràpidament creixerà al món desenvolupat en aquesta fase de recuperació” i que “aquest és el moment (per invertir) perquè s’està veient una acceleració del creixement econòmic a Espanya”.

Totes les autonomies en risc

Totes les autonomies superen una incidència de 250 casos per 100.000 habitants a 14 dies, la qual cosa, segons les autoritats sanitàries, implica un risc extrem per coronavirus a la regió. D’aquesta manera, la covid es manté a l’alça a tot Espanya, amb una incidència global que se situa en els 644 casos, segons revela l’última actualització de dades del Ministeri de Sanitat.

 

Foto principal: El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en el seu col·loqui amb Reuters / Europa Press

Font: ElNacional.cat – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *