Sánchez es reunirà amb Aragonès

La taula de diàleg serà dimecres i el president del govern espanyol hi serà. Ha estat el mateix Pedro Sánchez qui s’ha encarregat d’esvair els dubtes en una entrevista a TVE, en horari de màxima audiència. “Sempre he defensat que ens he d’escoltar i faig una aposta ferma pel diàleg i per la retrobada”, ha indicat, just abans de confirmar que liderarà la delegació espanyola. Sánchez ha insistit en la fórmula de buscar el que uneix la societat catalana i espanyola però s’ha mostrat inflexible en el punt del referèndum d’autodeterminació, que ha tornat a denegar. Sí s’ha mostrat partidari que la societat catalana refrendi l’hipotètic pacte que surti de la taula, però ha alertat la part catalana que si opta per màxims, “el diàleg durarà poc”.

En tot cas, Sánchez s’ha mostrat confiat en la voluntat de diàleg d’ambdues parts, i ha considerat que, des del seu punt de vista, “la pandèmia ho ha canviat tot”. En aquest sentit ha apel·lat a la llista de reivindicacions que, primer a través d’Artur Mas i després de Carles Puigdemont, el Govern ha presentat en diferents ocasions a l’executiu estatal. Una llista formada per una quarantena de punts dels quals, segons Sánchez, en tots hi ha possibilitat d’acord menys en el que exigeix el referèndum d’autodeterminació.

També ha dit, sobre el possible acord que pugui sortir de la taula de diàleg, que per la part espanyola hi ha dues premisses indispensables, que és que estigui dins la Constitució “i dins la democràcia”.

Font: Racó Català: Llegeix, pensa i opina – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *