Categories
RACOCATALA.CAT - Raco Català

Sánchez “aparca” l’ampliació de l’aeroport del Prat perquè “no existeix una posició madura de la Generalitat”

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha explicat que aposta per “aparcar” l’ampliació de l’aeroport del Prat perquè “no existeix una posició madura per part de la Generalitat”. La ministra de Transports, Raquel Sánchez, ja va anunciar la decisió de paralitzar la inversió de 1.700 milions d’euros pel posicionament del Govern, però l’executiu espanyol havia obert la porta els últims dies a seguir-ho negociant. “No hi ha novetats en aquesta qüestió”, ha explicat Sánchez en roda de premsa aquest dimecres a la tarda després de reunir-se amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, amb qui ha tractat l’afer encara que “no de manera molt extensa”.

Sánchez ha insistit que “no existeix el consens institucional tan necessari” i “imprescindible” per abordar la inversió que el govern espanyol veu “estratègica”.

Respecte a la reunió amb la Generalitat de Catalunya, a la que no han assistit membres de JxCat, el president espanyol ha admés que les posicions d’un executiu i l’altre sobre la resolució del conflicte polític a Catalunya estan “molt allunyades”, però les dues parts “hem coincidit que la taula de diàleg és el millor camí per avançar”, i per això cal treballar “sense pressa, sense pausa, però sense terminis”. Un missatge per desplaçar el marge de dos anys per al diàleg que ERC i la CUP van establir al pacte d’investidura, perquè –segons el president espanyol- “per resoldre el fons del conflicte fa falta temps”.

Sánchez ha rebutjat les peticions d’Aragonès sobre amnistia i autodeterminació, i ha emplaçat els equips de la taula de diàleg a obrir el debat per les qüestions “on estiguem més a prop” i “podem avançar”.

 

Font: Racó Català: Llegeix, pensa i opina – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *