Categories
ELNACIONAL.CAT

San Marino prova el turisme de vacunes: dues dosis a 50 euros

San Marino provarà el turisme de vacunes. Després d’aprovar un reglament específic es podran obtenir les dues dosis de la vacuna contra el coronavirus per 50 euros. Ara bé, hi ha algunes condicions com per exemple que caldrà fer una reserva de com a mínim tres nits i dues vegades en 21 dies, segons recull La Repubblica. El turisme de vacunes està obert a tothom, excepte als italians, segons ha pogut confirmar ElNacional.cat amb el Ministeri de Salut de San Marino. El motiu és que encara no hi ha un acord específic amb Roma. 

La vacuna que està prevista administrar és Sputnik V, que encara no està reconeguda per l’Agència Europea de Medicaments (EMA, per les sigles en anglès) però que podria fer-ho aquest mes. Segons han confirmat, el turisme de vacunes tindrà “una regulació molt clara” i es farà amb la vacuna russa i després se’n farà un seguiment per part de l’Institut de Seguretat Social”.

Segons van acordar al Congrés d’Estat, l’administració de la vacuna està vinculada al concepte de residència i estada a San Marino, tot i que més endavant es donaran a conèixer més detalls.

Què passa amb el passaport de vacunes

En relació amb el “certificat verd” de la Unió Europea per facilitar el turisme entre Estats membres, les autoritats de San Marino han iniciat un diàleg amb la UE juntament amb altres estats clau com Andorra, Ciutat del Vaticà i Mònaco per a ser introduïts en aquest circuit. 

San Marino ha registrat 5083 casos de coronavirus des de l’inici de la pandèmia i un total de 90 morts. 

Com és Sputnik V

La vacuna russa Sputnik V té de base l’adenovirus i treu pit d’haver aconseguit barrejar vacunes i constata, a través de les seves xarxes socials que “els còctels de vacunes són el camí i destaquen que “Sputnik V està feliç de veure a altres seguir el seu enfocament”, han manifestat.

Segons la pàgina oficial de la vacuna russa i la de l’EMA, la vacuna es basa en dos vectors contra el coronavirus l’Ad26 (fet servir en la primera dosi) i l’Ad5 (per la segona dosi, per incrementar l’afecte).

Totes dues, segons sembla, inclouen un gen que codifica la proteïna S de les espines del virus SARS-CoV-2.

Imatge principal: vista aèria de San Marino / Unsplash

T’ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.

Subscriu-te a ElNacional.cat

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

%d bloggers like this: