Categories
ELNACIONAL.CAT

Salut posarà la segona dosi d’AstraZeneca als majors de 60 la setmana que ve

El departament de Salut començarà a posar la segona dosi d’AstraZeneca a les persones de 60 a 69 anys la setmana vinent. Es tracta de les persones nascudes entre 1961 i 1652, que fa gairebé 4 mesos que van rebre la primera dosi de l’antídot desenvolupat per Oxford.

El departament ha confirmat que disposa de prou dosis per poder vacunar aquest grup d’edat amb dues dosis de la mateixa vacuna. El fet que entre el 87 i el 90% de les persones de menys de 60 que van rebre una primera dosi d’AstraZeneca hagin rebutjat la recomanació del ministeri d’inocular-se una segona dosi de Pfizer havien aixecat dubtes sobre si es disposaria de prou subministrament. Amb tot, Salut ja havia afirmat amb anterioritat que no seria un problema.

Així, les persones dins d’aquest grup d’edat podran demanar cita a través de la pàgina web vacunacovidsalut.cat. A més, la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, també ha explicat que s’ha decidit s’avançar la vacunació fins a la setmana 10 per tenir més protecció davant la variant índia, coneguda com a Delta. Ara mateix, la segona dosi s’aplica a la setmana 12.

L’EMA inclou un nou efecte secundari de la vacuna d’AstraZeneca

L’Agència Europea de Medicaments (EMA) ha conclòs aquest divendres que les persones amb un historial de síndrome d’extravasació capil·lar (SCLS) “no han de vacunar-se” amb la vacuna d’AstraZeneca. El comitè de seguretat de l’organisme ha finalitzat avui la seva revisió d’una alerta, després de detectar sis casos d’aquesta afectació en persones que havien rebut la vacuna. Una d’elles ha mort.

La  síndrome d’extravasació capil·lar una afecció que provoca la pèrdua de líquid dels vasos sanguinis petits (capil·lars).Tres dels afectats ja havien patit en algun moment de la seva vida la síndrome d’extravasació capil·lar i un d’ells va morir després de desenvolupar aquesta afecció en rebre la vacuna, per la qual cosa l’EMA ha decidit agregar a l’etiqueta del producte aquesta síndrome com “un nou efecte secundari” possible de la vacuna.

 

 

Imatge principal, vacunació a la bisbal d’Empordà / ACN

Font: ElNacional.cat – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *