Salut descarta reubicar docents que no es vacunin com sí pensa fer-ho amb sanitaris

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha descartat del tot aquest divendres que es pugui decidir reubicar personal docent que desestimi vacunar-se contra el coronavirus. No hi haurà un segon ‘cas sanitaris’, entre els quals sí que hi pot haver readaptacions de llocs de treball per no posar en perill a pacients. Aquest divendres s’ha iniciat la campanya de vacunació entre mestres i professors que, en principi, s’ha d’allargar fins dimarts. Però que és possible que vagi més enllà.

I és que només hi havia un miler de docents inscrits -el Govern fa una crida als mestres a registrar-se per rebre el vaccí a la plataforma o al 775019- per rebre el vaccí anti-Covid i encara no tots han pogut atendre a la cita que se’ls ha fet, entre altres coses perquè molts docents, gaudint de vacances escolars, es troben fora del país. Per ara no s’ha notat entre els inscrits un especial rebuig a la vacuna d’AstraZeneca.

Martínez Benazet ha recordat que a diferència dels sanitaris, que treballen i s’enfronten diàriament amb persones fràgils o amb fragilitats, els mestres i professors no estan en aquesta tessitura. Entre els docents “hi ha una consideració diferent”. Cal que es vacunin “per la seva protecció, no perquè puguin transmetre la malaltia a persones fràgils”. Una altra cosa és que com menys s’infectin els menors, que solen tenir quadres asimptomàtics o molt lleu, menys podran propagar el virus al seu entorn.

altaveu.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *