Salut defensa que els protocols antiCovid es van complir en la sarsuela que ha provocat un brot

El brot de casos de coronavirus aparegut arran de la representació de la sarsuela ‘Cecilia Valdés’ el passat cap de setmana a Sant Julià continuen en ascens. En les darreres hores, s’han detectat tres positius més i ja són, per tant, catorze els afectats. Des de Salut s’ha defensat aquest divendres que es va seguir de forma correcta el protocol, amb tests ràpids d’antígens previs a l’actuació. Els tres nous pacients se sumen a quinze més de les darreres hores en una pandèmia que continuen en clara contenció.

Des que les alarmes van saltar ara fa un parell de dia amb les primeres persones infectades vinculades al muntatge líric, s’ha fet un seguiment de tots els possibles contactes per acotar els contagis que s’hagin pogut produir. I, per ara, el brot segueix creixent. Tres persones més han donat positiu les darreres hores, fet que situa en catorze el total d’afectats, per ara. Nou estan vinculades directament a la representació de la sarsuela i cinc més són familiars o contactes propers.

Els tres nous positius detectats en l’entorn del muntatge artístic formen part dels divuit detectats en les darreres hores, on també ha caigut el nombre d’ingressats a l’hospital

La secretària d’Estat, Helena Mas, ha defensat que “es van seguir tots els protocols de forma conscient i rigorosa”. Així, els artistes “es van fer un test ràpid d’antígens previ a l’actuació”. Ara bé, també s’ha admès que alguns dels artistes venien de l’estranger i ho van fer amb un resultat d’una prova PCR negatiu. Sí que volgut posar en relleu que, justament, el cant és un tipus d’actuació artística que “pot generar molts aerosols”.

Per això, ha reconegut que “caldrà fer un estudi per saber què pot haver passat i veure les mesures escaients”. Tot i això, ha donat a entendre que, per ara, els protocols per aquests tipus d’actes es mantindran. “Estan ben definits”, ha comentat.

El brot, però, no ha canviat la bona tendència general de les dades epidemiològiques, que segueixen sota control i en davallada. Així, en aquestes darreres hores s’han detectat només 18 nous positius, que eleven a 13.510 les infeccions al país des de l’esclat de la pandèmia.

Un moment del muntatge 'Cecilia Valdés'.

Relacionat

Paral·lelament, s’han donat 16 noves altes, fet que situa el nombre de recuperats en 13.155. Això fa que els casos actius es mantinguin estables, tot just dos més que dijous: 228. D’aquests, set es troben ingressats a l’hospital, dues menys que fa 24 hores. Hi ha quatre a planta i tres només a la unitat de cures intensives (una menys). Amb respiració mecànica només hi ha un pacient. Per tant, com ha volgut destacar Mas, “segueix la tendència a la baixa”.

Pel que fa al sistema escolar, hi ha 17 aules sota vigilància activa. És a dir, amb alumnes confinats. Sis ho estan totalment i onze de forma parcial. A banda, hi ha 21 grups sota vigilància passiva.

altaveu.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *