Categories
ELNACIONAL.CAT

Sala-i-Martin davant el Kosovo-Espanya: “Aquest país no existeix?”

Espanya es continua negant a reconèixer Kosovo, però no podrà evitar que la Roja de futbol s’enfronti a la selecció d’aquest país en el partit d’avui a les 20.45 h. En aquest context, l’economista Xavier Sala-i-Martin ha llançat una pregunta: Com parlaran els mitjans de l’Estat d’un país que suposadament no existeix?

I no només això. Sala-i-Martin ha plantejat un escenari encara més incòmode per Espanya: I si perden el joc?.

Així ho ha expressat a través del seu perfil de Twitter. “Si Espanya perd contra Kosovo, com explicaran els diaris espanyols que la seva selecció ha estat eliminada per un país que no existeix?”, ha escrit. 

 

Tuit de Xavier Sala-i-Martin

Els kosovars responen

Des de Kosovo, es prenen amb sorpresa i, fins i tot un cert humor, el tracte rebut fins ara. Aquest és el segon cop que s’enfronten enguany i, cada vegada, es multipliquen els exemples de la incongruència. Qui diu que el futbol no és política? Avui es disputen un partit emmarcat en la fase de grups de les eliminatòries de la Copa del Món. Des del compte oficial de la selecció kosovar, han repiulat una frase breu: “Us desitgem el millor des de Catalunya”.

Per apagar el foc que desperta aquest partit, la selecció kosovar també ha escrit: “Si bé avui ens enfrontem a Espanya, el segon país consecutiu (després de Grècia) que no ens ha reconegut com a nació, portem a la nostra esquena, el poder de l’esperit esportiu i la humanitat. De la terra dels lliures i la llar dels valents. Des de refugiats de guerra fins a somiadors de la Copa del Món”. I acompanyen el text amb unes fotografies de la guerra i de la selecció de futbol actual del país.

 

Tuit de la selecció de futbol de Kosovo

 

 

La selecció espanyola no parla de Kosovo

Tanmateix, la Real Federación Española de Fútbol fa cas omís i encara substitueix el nom del país pel de la seva capital Pristina i, de retruc, compleixen amb el que marca l’Estat espanyol. “Hola Pristina!”, han piulat per saludar el territori. 

 

Tuit de la RFEF

 

Imatge principal: Xavier Sala-i-Martin / TV3

Font: ElNacional.cat – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *