Categories
ELNACIONAL.CAT

RTVE fulmina Enric Hernández com a director d’Informació i Actualitat

RTVE ha cessat com a director d’Informació i Actualitat a Enric Hernández. Segons publica La Razón, el motiu pel qual el contracte d’Hernández s’extingeix és la supressió de la direcció de Notícies del canal. Les responsabilitats que queien sobre l’àrea encapçalada pel periodista passen a ser assumides per la direcció de Continguts Informatius de RTVE, liderada per Esteve Crespo, qui va ser anomenat director el passat 28 de juny. 

Un cop anomenat qui assumirà les tasques del càrrec d’Hernández la televisió pública va comunicar al periodista “la necessitat d’amortitzar el lloc que vostè ve ocupant, el qual esdevé innecessari des d’un punt de vista organitzatiu i funcional”, segons recull La Razón. RTVE indemnitzarà el periodista amb 12.425,64 euros per complir amb la seva liquidació. 

Una relació complicada

Enric Hernández va arribar a RTVE des de la direcció de El Periódico fa gairebé dos anys i des del primer moment que va posar un peu a la corporació pública es va trobar amb reticències dels seus nous companys. La plantilla no el va rebre amb els braços oberts. Un 65% dels treballadors es van mostrar contraris al seu nomenament i així ho van expressar en una consulta no vinculant. Com el càrrec que va passar a ocupar Hernández era de nova creació la corporació estava obligada a consultar amb la seva plantilla. 

Dels 645 treballadors que van participar en la consulta, Hernández només va rebre l’aval de 95 treballadors. 419 van votar-hi en contra i 131 ho van fer en blanc. Els resultats no afectaven el nou càrrec de l’exdirector de El Periódico, ja que només va participar un 20% de la plantilla total de RTVE. Hernández també va rebre crítiques dels sindicats per posar en marxa programes informatius a través de productores externes, en comptes de tirar-los endavant amb els recursos propis de la cadena pública. 

Durant el seu pas per la corporació pública Hernández ha hagut d’afrontar diverses situacions complicades, com assumir ell mateix de manera temporal la direcció dels Serveis Informatius de TVE, davant de la renúncia de la periodista Almudena Ariza, qui va considerar que no havia rebut suport suficient dels seus companys per assumir el càrrec. La corresponsal de TVE a París, que va ser proposada pel mateix Hernàndez, va rebre el vot favor de 308 treballadors (61,85 %) per ocupar el càrrec, mentre que 117 (23,49 %) van votar en contra. Tot i això, la televisió pública té un cens de 3.200 persones, per la qual cosa va considerar que no és suficient aquest suport. 

 

Imatge principal: Enric Hernández quan era director de ‘El Periódico’ / ACN 

Font: ElNacional.cat – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *