Rossell es reunirà amb batlles i magistrats per garantir-los mitjans i exigir-los “rigor i treball”

El ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, es reunirà un per un, en les properes setmanes, amb batlles, magistrats i fiscals “per saber les seves necessitats” però també per comprovar el seu nivell de compromís. Tot plegat es farà en el marc de la diagnosi sobre la situació de l’administració de Justícia i el col·lapse que pateix. Rossell ha insinuat que caldran recursos humans i materials per desencallar la situació. I es mirarà de poder dotar d’aquests mitjans, però alhora s’exigirà als jutges i fiscals “rigor i treball”, que no vol dir que no existeixi actualment.

Rossell espera tenir en les properes setmanes, a molt tard durant el mes que ve, l’informe que s’està elaborant com a síntesi de les reunions de treball que ha dut a terme la comissió ad hoc creada i configurada pels diferents operadors judicials -ministeri, advocats, procuradors, saigs i Consell Superior de la Justícia- per avaluar l’estat del poder judicial. Una conclusió clara és que la Justícia “pateix un col·lapse” per “diverses circumstàncies, no una d’única”.

El ministre Josep Maria Rossell durant una compareixença.

Relacionat

El ministre ha donat a entendre que és evident que caldran més mitjans, humans i materials, i que això vol dir, per tant, més diners, més dotació econòmica. Caldrà, segons Rossell, promoure l’aprovació davant el Consell General d’un crèdit extraordinari per fer front a les necessitats. És en aquest moment que si cal justificar davant la cambra parlamentària la necessitat de diners, i també si es vol tenir credibilitat vers la ciutadania, “jo requereixo la implicació dels actors”, en referència als funcionaris i servidors de l’administració de Justícia.

Preguntat el ministre pel paper que desenvolupa el fiscal general, Alfons Alberca, Rossell ha explicat que no li correspon a ell respondre a la pregunta i que tampoc no es posicionaria davant de casos concrets. Alhora ha deixat clar que en matèria judicial hi ha tot un seguit d’iniciatives legislatives sobre la taula que també haurien de contribuir a agilitzar el sistema judicial.

altaveu.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *