Riba i Ponsatí demanen “exigir responsabilitats” a l’Estat per l’espionatge a polítics independentistes

Les eurodiputades d’ERC i Junts Diana Riba i Clara Ponsatí han acusat aquest dimecres l’Estat d’utilitzar el programari Pegasus per espiar polítics independentistes. En una intervenció al ple de l’Eurocambra a Estrasburg, Riba ha subratllat que l’Estat ha utilitzat aquest sistema d’espionatge per “investigar rivals polítics” i ha reclamat que “en tots els països on s’hagi utilitzat per vigilar il·legalment es facin investigacions independents” i “s’exigeixin responsabilitats”. Per la seva banda, Ponsatí ha lamentat la “impunitat” de l’Estat en aquesta qüestió i ha assegurat que “el moviment independentista n’és una de les víctimes”.

“Aquest escàndol provocaria una crisi política a qualsevol altre país, però Espanya ho està fent de manera impune”, ha dit Ponsatí, que ha instat a “prendre’s seriosament aquest tipus de crims”.

Segons una investigació de ‘El País’ i ‘The Guardian’ al juliol 2020, el programari Pegasus es va utilitzar per espiar l’expresident del Parlament Roger Torrent i el regidor de l’Ajuntament de Barcelona Ernest Maragall. El mateix programari s’ha utilitzat per espiar més de 50.000 persones, entre els quals hi ha polítics, periodistes o advocats, segons una investigació de diversos mitjans internacionals.

En la seva intervenció en el debat, l’eurocomissari de Justícia, Didier Reynders, ha condemnat “qualsevol accés il·legal als sistemes” i ha recordat que és un delicte a la Unió Europea. És per aquest motiu que Reynders ha instat a aprovar ràpidament el reglament de privacitat i comunicacions electròniques per garantir-ne la “seguretat”.

Font: Racó Català: Llegeix, pensa i opina – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *