Revelat el futur de Pablo Iglesias: fitxa per la Universitat Oberta de Catalunya

El futur de Pablo Iglesias s’esclareix: una de les seves dedicacions laborals passarà per una àrea d’investigació de la Universitat Oberta de Catalunya, segons avança el Diari Ara. El mitjà explica que l’ex-vicepresident segon del govern espanyol ha guanyat una de les places que s’havien obert de l’Internet Interdisciplinary Institute (IN3). Aquest centre d’investigació estudia i posa el focus en la xarxa i la relació i efectes entre la interacció de les tecnologies digitals amb l’acció humana.

Alhora, l’IN3 aplega 11 grups d’investigació i formen part d’aquests fins a 130 investigadors. En concret, l’Ara revela que Iglesias s’integrarà al grup de Communication Networks and Social Change, que el seu objectiu és l’estudi de les xarxes socials i la seva connexió amb la societat. El que volen és, segons expliquen a la web d’aquest grup, “comprendre la configuració social i política de la societat xarxa des de diverses perspectives, que van des de les dinàmiques d’inclusió i exclusió social fins a noves formes de governança i autonomia política”.

En específic, la tasca de Pablo Iglesias serà la d’examinar i analitzar els discursos ideològics i polítics que es creen a les xarxes socials. El contracte que hauria firmat té una vigència d’un any i farà un 25% de la jornada laboral completa. Percebrà anualment un sou inferior als 9.000 euros. El seu primer dia de treball (o més ben dit, de teletreball) serà el dimecres 15 de setembre.

Fora dels focus després de la seva dimissió

Després de les eleccions a la Comunitat de Madrid, Pablo Iglesias va anunciar que deixava la política i, des de llavors, s’ha mantingut allunyat del focus. Pocs dies després, va aparèixer als mitjans que s’havia tallat la cua. Més endavant, va participar i va fer una ponència a la Universitat Complutense de Madrid i justament aquest dilluns el diari italià L’Stampa publicava una entrevista amb ell en la qual assegurava que “està clar que hi ha un preu polític quan s’arriba a un acord de legislatura amb les forces basques i catalanes”. Afegia Iglesias, però, que això “havia permès allunyar el PSOE de la dreta” i evitar que “es tornin a aliar” amb formacions com Ciutadans o el Partit Popular.

Respecte a la seva etapa com a vicepresident de l’executiu espanyol, l’ex-secretari general de Podemos té clar que “arribar al govern no significa tenir poder, sinó desafiar el poder amb més eines disponibles”. Per a ell, “governar significa enfrontar moltes contradiccions” i no té por al futur de la seva formació: “El meu espai pot créixer amb nous lideratges femenins”.

Sobre la seva retirada de la política, Pablo Iglesias sosté en aquesta entrevista que “vaig entendre que havia d’anar on fos més útil, no és una derrota sinó que ara vaig a treballar on la meva aportació sigui més necessària”. Amb aquest fitxatge per la UOC, Iglesias torna a l’entorn acadèmic. La seva primera etapa va ser com a professor i investigador de Ciències Polítiques a la Universitat Complutense de Madrid, càrrec que va deixar el 2014 per liderar Podemos i recollir l’escó a l’Eurocambra.

Pablo Iglesias entra al grup d’investigació Internet Interdisciplinary Institute, del qual també va formar part Manuel Castells, que de fet va ser un dels impulsors d’aquest òrgan. Castells es troba en excedència perquè actualment és el ministre d’Universitats.

 

Imatge principal: Pablo Iglesias, en el moment de comparèixer després de les eleccions madrilenyes del 4 de maig. Europa Press.

Font: ElNacional.cat – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *