Retorna la pista russa

Josep Lluís Alay, un alt conseller de l’expresident Carles Puigdemont, es va reunir a Moscou -l’any 2019- amb funcionaris russos, amb exagents d’intel·ligència i amb el nét d’un espia del KGB. L’objectiu d’aquestes reunions era garantir el suport de Rússia per aconseguir la independència de Catalunya, segons apunta The New York Times a través d’un informe d’intel·ligència europeu.

Molts dels funcionaris amb els quals Alay es va reunir a Moscou estan involucrats en la guerra híbrida del Kremlin contra Occident. Una estratègia a través de propaganda i desinformació, finançament secret i moviments polítics desestabilitzadors, atacs informàtics i assassinats a sou amb l’objectiu d’erosionar l’estabilitat dels adversaris de Moscou.

Després dels viatges d’Alay a Moscou va sorgir el Tsunami Democràtic. Un report confidencial de la Guàrdia Civil espanyola, al que va tenir accés el Times, afirmava que Alay va estar involucrat en la creació d’aquest grup.

Una transcripció secreta de missatges de text de 700 pàgines d’extensió mostra el lligam entre el cercle de Puigdemont i Russia. “Estic pensant molt en el tema Rússia”, li va escriure Alay per missatge de text a Puigdemont el 23 d’agost de l’any passat. “I aquests dies està tot molt molt complicat”, afegia, segons publica The New York Times.

La Guàrdia Civil ha revelat en un recent informe lliurat al jutge de Barcelona Joaquín Aguirre -que investiga el ‘cas Voloh’ de suposat finançament del Procés- que Josep Lluís Alay va establir una estreta relació, l’any passat, amb l’empresari Alexander Dmitrenko. La presumpta vinculació de Dmitrenko amb els serveis d’intel·ligència russos va provocar que el Ministeri de Justícia li denegués la nacionalitat espanyola.

Font: e-noticies: Última hora – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *