Categories
RACOCATALA.CAT - Raco Català

RACó MUSICAL: Tornen les Nits d’Acústica, amb concerts simultanis a Figueres

L’Acústica, el festival que tradicionalment tanca la temporada d’estiu, se celebrarà en el format Les Nits d’Acústica, la seva versió adaptada al Covid, els dies 26, 27 i 28 d’agost. Amb la intenció de respectar l’esperit de l’Acústica i la seva vessant social, el certamen adopta el lema “La Cultura també cura” i cada dia es realitzaran un mínim de sis concerts simultanis entre les 18 h i les 02 h de la matinada. En cas que hi hagi restriccions horàries, s’avançaran els horaris dels concerts per tal d’acabar a les 00.30h.

Les Nits d’Acústica tornaran a combinar concerts amb entrada lliure i reserva prèvia amb concerts de pagament, tot i que l’organització ha treballat intensament per a oferir a preu reduït que va de 6€ a 18€, que es reinverteixen en el finançament del propi festival.

La programació compta amb els grans artistes del moment com l’argentina amb un peu a Barcelona, Nathy Peluso o les propostes de Manel, Oques Grasses, Zoo, Rigoberta Bandini, Macaco o Els Pets. L’Acústica també aposta per l’escena emergent, marca de la casa. En aquest sentit, hi actuaran Marcel i Júlia, Ginestà, l’artista empordanesa Joina i els guanyadors del Sona9, Reïna. Finalment, seguint amb la voluntat de donar suport al talent local, l’Acústica ha realitzat una crida de grups emergents de la ciutat de Figueres. En total s’han rebut més de vint propostes de diferents estils i molta qualitat. Els tres grups seleccionats són Somboits, Entresol2a i Guillola.

La programació familiar de l’Acústica, l’Acustiqueta, compta amb Xiula, un dels grups més en forma d’aquesta temporada, i amb els habituals al festival Di-versiones, que faran dos passis.

Tant les entrades dels concerts de pagament com els gratuïts, es posen a disposició del públic avui dimecres a les 20h al web del festival. La recaptació solidària de la venda dels gots anirà destinada a l’entitat Caritas At Empordà Interior, una entitat que està sempre al costat dels més desvalguts i que ens aquests moment de crisis social necessita més ajuda que mai.

El format adaptat a la situació pandèmica que ja es va assajar l’any passat garanteix tant seva celebració com la seguretat del públic ja que compleix escrupolosament totes les mesures decretades pel Procicat.

 

Font: Racó Català: Llegeix, pensa i opina – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *