Categories
ELNACIONAL.CAT

Quines platges de l’Àrea Metropolitana obriran per la revetlla Sant Joan?

Les platges de Barcelona no s’obriran de manera uniforme per la revetlla de Sant Joan. Els municipis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) han optat per estratègies diferents a l’hora d’encarar la festa, en funció de les recomanacions emeses pel Procicat a principis de juny.

Malgrat que la decisió última és dels municipis, l’organisme ha emès una sèrie de consells per encarar la revetlla amb seguretat i sense posar en risc la desescalada. Entre d’altres, amb relació a les platges, demanava controlar l’accés o aforament de les zones on habitualment es produeixen aglomeracions o bé el seu tancament físic per evitar que es produeixi una gran concentració de persones.

Badalona i Barcelona: obertes

De moment, Barcelona i Badalona són els únics municipis que mantindran les platges obertes. Amb tot, ambdues ciutats ho faran amb restriccions i la guàrdia urbana es desplegarà per tal d’evitar aglomeracions.

En el cas de Barcelona, l’Ajuntament va justificar la mesura assegurant que com més espais oberts ofereixi la ciutat menys concentració de persones hi haurà concentrades en un mateix punt. A més, s’ha informat que l’accés a les platges estarà limitat i no es podrà entrar amb tendes de campanya, ni equips de música ni alcohol.

S’actuarà de manera similar a Badalona on la policia també s’encarregarà de controlar l’accés de begudes alcohòliques, que no es facin barbacoes i, sobretot, que no es formin grups de més de deu persones, que aquestes portin mascareta i es respecti la distància de seguretat sense aglomeracions, tal com marca el Procicat.

Gavà, Castelldefels i Viladecans: tancades

En canvi, els ajuntaments de Gavà, Castelldefels i Viladecans han optat per ser més restrictius i tancar el seu litoral a la celebració de la revetlla.

Tant a Gavà com a Castelldefels la policia desplegarà agents per impedir  l’accés a la zona de sorra i evitar el consum d’alcohol a la via pública. Amb tot, si es permetrà l’accés a les terrasses de les guinguetes de la platja i els restaurants en la franja d’obertura permesa i respectant les restriccions. En el cas de Gavà, aquestes mesures s’aplicaran també durant la revetlla de Sant Pere i la festa major.

A Viladecans s’actuarà de manera semblant: només tindran accés a la platja  els veïns de la zona i els clients de la guingueta de la platja i del restaurant proper al restaurant proper a l’aparcament de la Murtra. En el cas dels establiments d’hostaleria, l’Ajuntament vigilarà especialment l’acompliment dels aforaments i els horaris permesos

Montgat, Sant Adrià i El Prat: encara sense confirmar

Tres municipis encara no han fet públic de manera definitiva si mantindran les platges obertes. Es tracta de Montgat, Sant Adrià i El Prat. Els municipis de l’AMB van participar la setmana passada en una reunió després de la qual es va anunciar la voluntat de totes les localitats de mantenir les platges obertes, però progressivament algunes localitats han optat per un criteri diferent. 

 

 

Imatge principal, un castell de focs artificials durant la revetlla de Sant Joan / ACN

Font: ElNacional.cat – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *