Categories
beteve.cat

Quan és el proper canvi d’hora 2021? A l’octubre entrem a l’horari d’hivern

Amb l’arribada de la tardor, arriba també un nou canvi d’hora el 2021. Serà aquest octubre, segurament el canvi d’hora que més mandra fa perquè perdrem molta llum solar a les tardes en passar a l’horari d’hivern.

Entrarem a la tardor el 21 de setembre, però no serà fins a finals d’octubre que deixarem enrere l’horari d’estiu. L’últim canvi d’hora 2021 serà el 31 d’octubre. El comitè d’experts no decidirà fins més endavant quan abolirà aquests canvis horaris.

Una hora menys al rellotge: a les 3 seran les 2 h

D’aquesta manera, el darrer diumenge d’ocubre haurem d’endarrerir una hora els rellotges: quan les agulles marquin les tres de la matinada, seran les dues de la matinada. Aquest canvi es produirà a tots els països de la Unió Europea amb la intenció d’ajustar la jornada laboral a les hores de llum natural.

Menys hores de sol

D’aquesta manera es preveu que l’hora de sortida i posta de sol sigui molt més d’hora que el que tenim actualment.

El sol marxa a mitjans de setembre a les 20 h. Una posta de sol que ja serà al voltant de les 19 h a mitjans d’octubre i abans de les 18 h (17.47 h) l’últim dia d’octubre, ja amb el canvi horari d’hivern vigent.

Serà l’últim canvi d’horari?

El Govern espanyol i la Comissió Europea segueixen estudiant els efectes de suspendre el canvi d’hora d’hivern i de primavera i mantenir els rellotges igual durant tot l’any. El comitè d’experts que van nomenar per aquesta tasca preveia arribar a un consens aquest 2021, però la pandèmia i la falta de consens retardarà la decisió. Tenen sobre la taula decidir si s’aboleixen els canvis d’hora i si és així, quin horari es fixarà per a casa nostra, el d’hivern o el de primavera.

Font: betevé – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Generated by Feedzy
%d bloggers like this: