Puigneró acusa de “nova deslleialtat” a Sánchez pel Prat i mostra enuig amb ERC

Enuig amb el govern espanyol per la suspensió de la inversió a l’aeroport del Prat però també entre els socis del Govern de Pere Aragonès. El vicepresident i responsable d’infraestructures del Govern, Jordi Puigneró, ha acusat l’executiu de Pedro Sánchez de “trencar unilateralment l’acord” per a l’ampliació del Prat. “Una nova deslleialtat del Govern espanyol, que no compleix els acords a què vam arribar a Madrid amb la ministra”, ha retret el vicepresident, que també ha dedicat retrets als socis republicans del Govern, que s’hi havien pronunciat en contra. “Ho he traslladat al president de la Generalitat: hi ha manifestacions que podien haver estat estalviades i no ajuden a l’objectiu d’arribar al consens”, ha advertit.​

Puigneró, que va ser el responsable de l’acord tancat amb el ministeri per a l’ampliació de l’aeroport, ha comparegut en roda de premsa des de Brussel·les poc després que ho ha fet la ministra de Transports, Raquel Sánchez, per anunciar la decisió de l’executiu espanyol de suspendre la inversió de 1.700 milions d’euros prevista.

 

Avís pocs minuts abans

Deu minuts abans de la roda premsa, la ministra de Transports, Raquel Sánchez. La ministra havia comunicat al vicepresident la decisió i li havia exposat les queixes per unes piulades crítiques del president, Pere Aragonès, així com de la portaveu del Govern, Patricia Plaja, que dimarts va explicar que membres del govern podien assistir a la manifestació convocada el proper 19 de setembre contra l’ampliació.

En la seva resposta des de Brussel·les, on participa a una reunió del grup parlamentari de Junts, Puigneró ha lamentat la decisió del govern espanyol que afecta una infraestructura fonamental i ha denunciat que “l’Estat espanyol no compleix un cop més amb Catalunya“. “Com volen que no siguem independents si no inverteixen ni deixen invertir”, s’ha preguntat.

El vicepresident ha defensat de nou el projecte i ha assegurat que protegia la llacuna de La Ricarda, i garantia les connexions per AVE amb Reus i Girona.

Malestar i enuig amb ERC

Però no només això, també ha manifestat “malestar i enuig per la confusió generada per part d’alguns a Catalunya aquests darrers dies”. Tot i no concretar l’objectiu de les seves queixes ha lamentat el que ha descrit com a “frivolitat i populisme que un cop més han tornat a fer molt mal a Catalunya”. En ser preguntat si es referia a declaracions fetes des d’ERC i el Govern a les quals s’ha referit la ministra durant la seva compareixença, ha reconegut que havia traslladat aquest malestar al president Aragonès.

Puigneró, que ha assegurat que aquestes diferències no han d’afectar la taula de diàleg prevista per a la setmana vinent, s’ha preguntat també si el govern de Sánchez no ha canviat de parer per evitar conflictes amb els socis de Podemos, que s’havia posat en contra de la proposta.

 

A la imatge principal, el vicepresident Jordi Puigneró durant la seva compareixença des de Brussel·les 

Font: ElNacional.cat – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *