Prohibeixen jugar amb malles a l’equip femení de vòlei platja noruec

Fa anys que les jugadores de vòlei es queixen sobre la vestimenta que estan obligades a portar durant els partits. Mentre els homes vesteixen samarreta i pantalons curts, les dones han de portar un sostenidor ajustat i calcetes, la qual cosa per a molts és un clar exemple de la sexualització de l’esport.

I és que la normativa oficial dicta el següent: “Les dones hauran d’utilitzar biquinis. La part superior ha de ser un sostenidor esportiu cenyit amb escots profunds als braços. La calceta no ha de tenir més de deu centímetres de costat”.

Les jugadores de vòlei platja estan obligades a vestir sostenidor i calcetes / Europa Press

Amenaçades amb la desqualificació

Davant d’aquesta situació, l’equip noruec de vòlei platja ha decidit alçar la veu. Aprofitant la disputa del Campionat d’Europa, les seves integrants van sortir a la pista per iniciar el partit contra Hongria amb un equipament alternatiu, en el qual en lloc de la calceta van apostar per una malla curta fins a les cuixes.

La resposta oficial va ser tan taxativa com vergonyosa: o se cenyien a la reglamentació oficial o hi hauria conseqüències. “Primer ens van dir que ens multarien amb 50 euros per jugadora i per partit. Vam dir que ens semblava bé. Després ens van amenaçar amb més penalitzacions no específiques. Finalment, ens van dir ens desqualificarien. Ens hem vist obligades a jugar amb calcetes”, va afirmar després del partit Katinka Haltvik, jugadora de la selecció noruega.

Els homes poden utilitzar samarretes i pantalons en les competicions oficials / Europa Press

Un canvi en la normativa congelat

La polèmica per la vestimenta de les jugadores de vòlei fa anys que és sobre la taula, però la Federació Internacional sempre ha donat llargues, el que ha portat a molts a pensar que sexualitzar a la dona forma part de l’interès que es vol generar més enllà de l’esport per si mateix.

Fa uns mesos, la Federació Noruega va rebre l’aprovació a iniciar converses per dur a terme diversos canvis, entre ells l’assumpte de la vestimenta, però tot segueix aturat. Ara, les federacions de Noruega, Suècia, Dinamarca i França ja han anunciat que enviaran una carta conjunta a la Federació Internacional per exigir un canvi de la normativa de forma immediata.

La polèmica ha arribat a les xarxes socials, on s’han acumulat les crítiques. “El masclisme i la hipersexualització de la societat provoquen aquest assetjament a les dones perquè mostrin el seu cos en qualsevol circumstància. Una altra vergonya per al món de l’esport”, opina una usuària. “Una altra manera més de sotmetre les dones. Com si no sabessin vestir-se per jugar”, n’afegeix una altra.

 

Imatge principal: vestimenta proposada per la selecció noruega de vòlei platja, i denegada / Norges Handballforbund

Font: ElNacional.cat – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *