Programa de la Mercè 2021: activitats, concerts i reserva d’entrades

Què?

Les Festes de la Mercè 2021 arriben a la 150 edició. Un aniversari que coincideix novament amb la pandèmia per tant, un any més, les festes seran diferents i el programa, els concerts i les activitats als carrers de Barcelona es tornaran a adaptar a les circumstàncies: amb aforament limitat i reserva prèvia. Aquesta edició donarà especial importància a la cultura popular i tradicional, que tant ha patit en els últims temps.

Quan?

Del dijous 23 al diumenge 26 de setembre del 2021.
Hora màxima de finalització a les 0.30 h.

Informació pràctica per viure la Mercè 2021

Aquí t’expliquem algunes de les informacions rellevants que has de saber, a banda del programa de festes. T’anirem posant al dia de les novetats.

Serà una Mercè similar a l’any passat: aforament controlat i reserva prèvia (a partir del 14 de setembre). Es demana responsabilitat ciutadana per alliberar les reserves en cas de no assistir-hi.betevé, mitjà oficial, retrasmetrà alguns dels espectacles i prepara un programa especial.Les festes tornaran a ser descentralitzades per evitar aglomeracions.El passeig de Gràcia serà escenari el dia 24 de setembre d’una desfilada de la cultura popular i tradicional de 200 entitats de la ciutat.Més de 100 concerts previstos, amb l’espai central al Grec, també l’Estadi Olímpic de Montjuïc, la plataforma del Zoo Marí, Fabra i Coats (amb la cultura viva).Hi haurà un gran Festival d’Arts de Carrer (Marta Almirall tornarà a ser-ne al capdavant): Ciutadella, Castell de Montjuïc (circ), Parc de Joan Miró (per als més petits), Parc de la Trinitat (cultura urbana). I en altres espais més descentralitzats. Més 110 companyies, més de 300 espectacles.Menció especial a la ciutat convidada, L’Havana, amb espectacles relacionats.Piromusical, de nou, serà per ser vist desde casa. Hi haurà quatre punts de llançament dels focs.Aquest any hi haurà un “petit” Toc d’inici, a càrrec dels Ministrils, en homenatge al desapregut Jordi Fàbregas.No hi haurà castellers ni tampoc diables.Hi haurà presentacions per donar detalls sobre concerts i sobre les Arts de Carrer i el programa en general, que betevé us oferirà en directe.

Cartell de les Festes de la Mercè 2021

El cartell de les Festes de la Mercè 2021 és obra de l’artista francesa Malika Favra, que ha volgut representar Barcelona en una dona bella, protectora, que mira amb desafiament. És la dona Mediterrània. “La cara de Barcelona si fos dona”, segons la mateixa dissenyadora.

Pregó de les Festes de la Mercè

El 23 de setembre és el dia del pregó de la Mercè 2021, que betevé emetrà en directe. Aquest any la pregonera serà Custodia Moreno, una activista i líder veïnal barcelonina, nascuda a Granada l’any 1943. Va arribar a Barcelona l’any 47, quan era una nena, amb la seva família, que es va instal·lar a les barraques del Carmel, al turó de la Rovira. Sempre, al llarg de tota la seva vida, ha lluitat per aportar millores al barri i donar veu a les reivindicacions dels veïns. L’any 2016 va guanyar la Medalla d’Honor de Barcelona.

Com reservar entrades per a la Mercè?

Aquesta edició de la Festa Major de Barcelona tornarà a ser obligatori reservar les entrades prèviament.

Programa de la Mercè 2021

En el marc de les Festes de la Mercè, el MAC, Mercè Arts de Carrer, i la Festa de la Tradició, ompliran d’arts escèniques i cultura popular la nostra ciutat. El BAM portarà la música als carrers juntament amb l’extens programa de concerts, dins d’una festa major de Barcelona de nou atípica amb la majoria d’activitats amb reserva prèvia i molts dels espectacles es podran veure en directe per betevé.

Aviat podràs consultar aquí el programa de la Mercè 2021 en PDF.

Concerts de la Mercè 2021

Els concerts de la Mercè 2021 a Barcelona es preveu que un cop més es  descentralitzin i de nou s’hi espera una alta presència d’artistes locals.

Aquí trobaràs tots els concerts per dies i escenaris.

Viu la Mercè a betevé en directe!

I, atenció, aquest any la Mercè també la podreu veure a betevé, pel web i a la TDT. També aquí t’explicarem ben aviat com podràs viure la Mercè en directe a través de betevé. No per casualitat aquesta edició de les festes betevé torna a ser mitjà oficial de la Mercè.

A més, betevé fa un programa especial per la Mercè 2021. T’ho anirem explicat aquí. No et perdis la festa major de Barcelona!

Piromusical de la Mercè

El Piromusical de la Mercè serà la nit del 26 de setembre. De nou, com ja es va fer l’any passat, serà un espectacle pensat perquè es pugui veure des de casa. Es llançaran els petards i la pirotècnia des de quatre punts de la ciutat.

Seguici popular, bèsties i gegants: expos que no et pots perdre

Seguici Popular | Ajuntament
De l’11 al 24 de setembre, de 10 a 14 h i de 16 a 19 h

L’Exposició del Seguici Popular continua aquest any a l’Ajuntament. S’hi podran veure els Capgrossos Macers, els Gegants de la Ciutat, l’Àliga, el Lleó, la Mulassa, el Bou, el Drac, la Víbria, la Tarasca, els Cavallets Cotoners, els Gegants del Pi i els de Santa Maria del Mar.

Mostra de Gegants de Barcelona | Pati Manning
Del 13 al 23 de setembre, de 10 a 14 h i de 16 a 19.30 h.

La Mostra de Gegants torna al Pati Manning de la Casa de Caritat (carrer de Montalegre, 7) amb prop d’un centenar de gegants, gegantons i gegantets dels barris de la ciutat. No cal reservar entrada.

La Mostra de Bèsties | Born CCM
Del 7 al 26 de setembre (24 NO), de dimarts a divendres de 15 a 21 h, caps de setmana i festius, de 10 a 20 h (dilluns tancat)

Les bèsties barcelonines formaran part, un any més, de la Mostra de Dracs i Bèsties i tornaran a ser al Born Centre de Cultura i Memòria, amb activitats paral·leles com la visita guiada nocturna a l’exposició, que estarà teatralitzada i es durà a terme el dijous 16, amb reserva prèvia. També s’ha organitzat la jornada ‘lúdicament bestial’, que tindrà lloc el dissabte 18 de setembre a la plaça Comercial d’11 a 19 h, i a les 20 h amb la Passejada de Bèsties. I recordeu que també hi ha l’exposició dels 25 anys dels Gegants del Casc Antic.

150 anys de cartells a la Casa dels Entremesos
Es podrà visitar del 12 de setembre al 26 de novembre (excepte el dissabte 25 de setembre)

Per commemorar l’aniversari, La Casa dels Entremesos acollirà una exposició de gran format amb la majoria dels cartells de les festes. La mostra s’anomena ‘Anunciant la Mercè. Els cartells de la Festa Major de Barcelona 1951-2021’.

Cursa de la Mercè 2021

La Cursa de la Mercè 2021 recupera el recorregut habitual. La prova es disputarà el diumenge 19 de setembre i també tindrà una cursa virtual.

Portes obertes de la Mercè 2021

Fins al diumenge 26 de setembre museus i espais de Barcelona obren portes gratuïtament amb motiu de les Festes de la Mercè. Aquí podràs consultar la llista d’espais que fan portes obertes per la Mercè. Tots compleixen amb les normatives de seguretat pertinents per la covid-19.

Figures del seguici de la Mercè

Descobreix quins gegants, capgrossos i bèsties donen el tret de sortida a les Festes de la Mercè: Qui és qui del seguici de la Mercè

Posa’t a prova: què saps dels gegants de Barcelona?

Creus que coneixes bé el món dels gegants de la ciutat? Series capaç de relacionar en Mustafà i l’Elisenda, la Trini i el Baró o en Pau i la Llibertat amb la colla que els correspon? Si el repte no t’espanta, et posem a prova amb 20 preguntes perquè ens demostris que això dels gegants és com un joc de nens per a tu. Sort! Juga-hi aquí!

La Mercè, patrona de Barcelona (per què?)

Què saps de la història de la patrona de Barcelona? Aquí te l’expliquem!

Origen del nom Mercè

“Mercè”, etimològicament, prové del mot llatí “mercede”, que vol dir “preu, premi”. Dins les accepcions del diccionari hi trobem “benefici graciós; acte de benvolença envers algú”; “misericòrdia, benvolença per donar auxili o confort a algú”. És protagonista també de diverses locucions i algunes frases fetes. Aquí t’ho expliquem 

Les Festes de la Mercè en imatges

Mentre no arriben les festes i fins que no te’n puguem donar informació més detallada, aquí hi ha algunes de les millors fotografies de les edicions anteriors de la Festa Major de Barcelona.

Font: betevé – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *