Categories
beteve.cat

Primeres reaccions dels grups municipals de Barcelona a la suspensió de l’ampliació de l’aeroport

L’anunci del Govern espanyol de suspendre l’ampliació de l’aeroport del Prat per falta d’acord amb la Generalitat ha provocat reaccions de diversos líders municipals a l’Ajuntament de Barcelona. En una piulada, el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni (PSC), ha instat el govern català a reflexionar i donar suport a l’ampliació de l’aeroport “pel futur de Barcelona i Catalunya”.

Instem el @govern a que recapaciti pel futur de Barcelona i Catalunya i doni suport a la proposta d’ampliació de l’Aeroport. Un país sense consens és un país en retrocés. La manca de lideratge i la irresponsabilitat del Govern porta a la pèrdua d’oportunitats, de feina i inversió

— Jaume Collboni (@jaumecollboni) September 8, 2021

Collboni ha afegit que “la manca de lideratge i la irresponsabilitat del Govern porten a la pèrdua d’oportunitats, de feina i d’inversió”.

La posició del líder socialista contrasta amb la de l’alcaldessa, Ada Colau, que aquest dijous al migdia, des del Senat, havia demanat a la ministra de Transports aturar l’ampliació de l’aeroport. I també amb el tinent d’alcalde i regidor de Presidència, Jordi Martí, que considera que la decisió del govern és conseqüència d’haver plantejat de manera errònia el projecte i que d’aquesta manera s’evita que sigui Europa qui l’aturi. A més, en responsabilitza Aena i el seu president executiu.

Els projectes que no tenen sentit cauen a la primera ventada, ningú tenia ganes que Europa ho aturés. L’error d’Aena i el seu president executiu és majúscul. https://t.co/iaeTCSOXCm

— Jordi Martí Grau (@JordiMartiGrau) September 8, 2021

Maragall: “El socialisme només entén de submissió”

El líder municipal d’ERC, Ernest Maragall, també ha reaccionat via Twitter. En una piulada, ha carregat contra “la vella política del socialisme”, de qui diu que “només entén de pactes secrets, silenci i submissió”. Maragall resumeix la proposta del Govern espanyol en un “si voleu inversió, calleu i obeïu”, i ha reclamat inversió i que Catalunya pugui tenir “l’última decisió”.

“Si voleu inversió, calleu i obeïu”.
Ni respecte a la sostenibilitat, ni respecte a Ajuntaments i Govern de Catalunya. La vella política del socialisme només entén de pactes secrets, silenci i submissió.

Seguim reclamant inversió i última decisió per Catalunya. https://t.co/0fBPogZPPK

— Ernest Maragall i Mira (@ernestmaragall) September 8, 2021

Artadi: “Colau és l’alcaldessa del decreixement”

La presidenta del Grup Municipal de Junts, Elsa Artadi, ha apuntat que el PSOE farà “el que volia des del principi: invertir a Barajas i abandonar el Prat“. En la mateixa piulada, Artadi ha dit que serà “amb la col·laboració necessària de Colau, l’alcaldessa del decreixement i l’empobriment de Barcelona“.

El PSOE acabarà fent el que volia des del principi: invertir a Barajas i abandonar el Prat. Una altra vegada.
Amb la col·laboració necessària de Colau, l’alcaldessa del decreixement i l’empobriment de Barcelona. pic.twitter.com/KV0sLEMjMd

— (((Elsa Artadi))) (@elsa_artadi) September 8, 2021

Guilarte: “Nova concessió de Sánchez als socis populistes i separatistes”

Des de Ciutadans, Luz Guilarte considera que la decisió del Govern espanyol d’aturar la inversió a l’aeroport de Barcelona és “una nova concessió” del president, Pedro Sánchez, “als seus socis populistes i separatistes”. “Barcelona és una moneda de canvi”, ha lamentat la líder municipal de la formació taronja.

Nueva concesión de Sánchez a sus socios populistas y separatistas. Una vez más Barcelona es moneda de cambio entre aquellos que están degradándola y arruinando sus oportunidades de futuro.https://t.co/3dMcbHClDl

— Luz Guilarte (@MLuzGuilarte) September 8, 2021

Bou: “Hem desaprofitat una injecció de 1.700 milions d’euros”

El líder del Partit Popular a Barcelona, Josep Bou, retreu a qui es queixava que totes les inversions anaven a l’aeroport de Madrid que ara es queden sense una inversió de 1.700 milions d’euros.

Años y años quejándose de que todas las inversiones eran en Barajas, y ahora desaprovechamos una inyección de 1.700 millones de euros en el #aeropuerto del Prat.

Tremendo… pic.twitter.com/IrRugjbs70

— Josep Bou Vila (@josebouvila) September 8, 2021

Parera: “Estem en mans d’autèntics incompetents”

La regidora de Barcelona pel Canvi, Eva Parera, ha sentenciat en una piulada: “Estem en mans d’autèntics incompetents. Aquí i a Madrid”.

Estamos en manos de auténticos incompetentes. Aquí y en Madrid.

Invitados del Liceu, sepan ustedes que estuvieron aplaudiendo la “buena sintonía” de los 2 gobiernos, pero para llevarnos a la ruina.

¡¡Despierten ya!! https://t.co/3rUyX4Sdlf

— Eva Parera (@PareraEva) September 8, 2021

Font: betevé – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *