Categories
ELNACIONAL.CAT

Primera imatge del bisbe Novell després de la seva renúncia: apareix fent esport

Tres setmanes després de la seva renúncia al càrrec de bisbe de Solsona, Xavier Novell ha reaparegut. TV3 l’ha captat aquest dilluns al matí sortint des d’un domicili de Manresa per anar a córrer. Des que va deixar el càrrec per motius “estrictament personals“, Novell s’havia mantingut allunyat i en silenci. Aquesta imatge anant a córrer és la primera que existeix de la seva nova vida:

Captura: Xavier Novell arriba de practicar esport. TV3.

Al llarg d’aquests dies s’ha generat molta expectació sobre la figura de Xavier Novell, de 52 anys. La seva renúncia va sorprendre molt i s’especulava molt sobre la seva nova vida. La setmana passada, va transcendir que viu a Manresa amb la seva parella, Sílvia Caballol, de 38 anys. Ella és divorciada amb dos fills, és psicòloga, també ha fet cursos de sexologia, tècniques antiestrès, ioga, cursos sobre religió catòlica i islàmica. D’altra banda, és escriptora de novel·les eròtiques com Trilogía amnesia i El infierno en la lujuria de Gabriel.

La seva renúncia

El passat 23 d’agost, Xavier Novell, va presentar la seva renúncia al càrrec al·legant motius “estrictament personals“. Segons un comunicat fet públic per la diòcesi de Solsona, Novell va prendre la decisió “després d’un període de reflexió, discerniment i oració”. Novell va ser nomenat bisbe de Solsona el novembre de 2010 i, amb 41 anys, es va convertir en el prelat més jove de l’Estat.

La Santa Seu va fer pública l’acceptació simpliciter de la renúncia al govern pastoral de la diòcesi de Xavier Novell, que va presentar la seva dimissió “per raons estrictament personals, de conformitat amb allò que es contempla en el cànon 401.2 del Codi de Dret Canònic”.

Les seves opinions sobre el procés

El fins ara bisbe de Solsona s’ha pronunciat diverses vegades sobre el procés d’independència de Catalunya i sobre la fins fa poc situació dels presos polítics. En la seva glossa dominical del 8 de setembre de 2019, Novell reflexionava sobre la presó preventiva en la qual es trobaven els presos polítics, i es preguntava si l’acusació de rebel·lió sostinguda per la Fiscalia, “respon, almenys en part, a fer possible que s’apliqui la presó preventiva i així, com diu el Sant Pare, es procuri, de forma abusiva, una anticipació de la pena“.

En la glossa, el bisbe citava paraules del papa Francesc d’octubre del 2014, quan en un discurs va dir que la presó preventiva, quan suposa un avançament abusiu de la pena o bé s’aplica davant de la sospita més o menys fundada d’un delicte, “constitueix una altra forma contemporània de pena il·lícita oculta, més enllà d’un vernís de legalitat”.

Les polèmiques amb el col·lectiu LGTBI

Xavier Novell va protagonitzar una forta polèmica per uns comentaris sobre el col·lectiu LGTBI. Això va passar l’any 2017, quan el bisbe va relacionar l’homosexualitat amb la falta de figura paterna

Aquestes declaracions, que van comportar una sèrie de protestes, van acabar amb una disculpa pública a través d’una carta. En la missiva, el religiós afirmava que mai no havia volgut ofendre ningú i es va remetre a les paraules del papa Francesc dient que totes les persones, independentment de la seva tendència sexual, han de ser acollides amb respecte. Tot i les disculpes, el ple de l’Ajuntament de Cervera el va declarar persona non grata.

D’altra banda, han aparegut testimonis esfereïdors com el de l’Àngel, una víctima de les teràpies contra l’homosexualitat que l’exbisbe de Solsona, Xavier Novell avalava i hi participava: “Em volien reconduir perquè em tractaven d’anormal”, assegura aquest home al programa Aquí Cuní de SER Catalunya. Les conegudes com a “teràpies de reconversió” donaven a l’home que hi accedia, un primer diagnòstic. En el seu cas, i el de la majoria, la conclusió era que patien una “anormalitat sexual i familiar”. A partir d’aquí, venia el que ells entenien com una cura.

 

Imatge principal: Captura de Xavier Novell a Manresa. TV3.

Font: ElNacional.cat – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *