Previsió del temps dilluns 30 d’agost del 2021: risc de xàfecs forts

Aquest dilluns comença a canviar el temps d’una forma contundent, amb ruixats i tempestes que començaran pel sud de la regió metropolitana i s’aniran propagant a la resta a mesura que avanci el dia. El Pla INUNCAT de Protecció Civil està activat per pluja forta i el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès diferents avisos per intensitat de la precipitació.

Regió metropolitana: Aiguats torrencials cap al Garraf i xàfecs a qualsevol punt

Dia inestable, insegur i irregular a les comarques de la RMB. Ja al matí podrà ploure i tronar fort al Garraf i Penedès. A mesura que avanci el matí-migdia, aquestes tempestes s’aniran desplaçant i propagant cap al nord i cap al prelitoral. Podran afectar a gairebé totes les comarques, però la major quantitat d’aigua es concentrarà a les del sud i especialment prop de la costa. No es descarta algun fenomen advers dins del mar, com cap de fibló o mànega marina. Dia sense calor, amb valors màximes d’entre els 23 i els 26ºC.

Catalunya: Aiguats a Tarragona i tempestes a moltes comarques

La setmana comença tempestuosa i amb temps embolicat a moltes comarques. Matí ja amb patacs d’aigua, tamborinades i possibles aiguats cap a les Terres de l’Ebre i Camp de Tarragona. En aquests sectors es podrien acumular més de 100 mm en 24 hores. Les tempestes poden anar acompanyades de fortes ràfegues de vent i de fenomens com caps de fibló o mànegues marines.

Els ruixats i els xàfecs s’aniran propagant en sentit nord i afectaran la costa i el prelitoral central, la Catalunya Central, el Prepirineu i l’interior de Girona. El Prepirineu també podrà rebre patacs forts durant la tarda, amb registres que podran superar els 50 mm a punts del Solsonès, Berguedà o Ripollès.

Menys risc de pluja forta o de ruixats evidents a l’Alt Pirineu i Aran, punts de la Costa Brava i zones fondes del Pla de Lleida.

Setmana insegura, sense calor ni xafogor

L’avanç de pronòstic ens dibuixa una setmana insegura, amb un temps molt canviant i possibilitat de ruixats. Dimarts plourà de matinada fins a primera hora del matí, mentre que dimecres ho faria a la tarda-vespre. Dijous encara no està clar com s’acabarà movent l’embossament d’aire fred, però en tot cas, no desapareix el risc d’algun xàfec.

Font: betevé – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *