Categories
beteve.cat

Previsió del temps de dimecres, 8 de setembre del 2021: afluixa la xafogor i augmenten els núvols al capvespre

Aquest dimecres la llengua d’aire càlid a poc a poc s’anirà enretirant i tindrem menys pols en suspensió. Demà notarem que la xafogor afluixa lleugerament, tot i que els termòmetres marcaran valors semblants als d’avui.

Núvols baixos a la tarda-vespre en trams de la costa i cel variable a l’interior

La pols en suspensió a poc a poc s’anirà allunyant i es netejarà l’atmosfera. Hi podrà haver alguns núvols prims fins a mig matí, poc importants. Al llarg de la tarda els vents giraran a gregal en superfície i injectaran humitat a capes baixes, fet que pot mig tapar el Montnegre i el Corredor, la serra de Marina i altres punts del sistema litoral. De cara al vespre la tendència és que es vagi ennuvolant al Maresme, el Barcelonès i el sud del Baix Llobregat.

D’altra banda, al llarg de la tarda tindrem un cel variable al prelitoral i al Montseny a causa de les tempestes que es formin als Pirineus i els Prepirineus de Lleida: el flux de vent de l’oest en altura traslladarà les encluses cap aquí. No és impossible que durant la nit pugui formar-se algun ruixat o tempesta al Montseny o a l’Alt Maresme.

La situació marítima tendirà a empitjorar, amb onatge que assolirà el metre d’alçària i mar de fons de xaloc.

Tempestes i calamarsades fortes als Pirineus i els Prepirineus de Lleida

El temps començarà a inestabilitzar-se pel nord-oest del país durant la tarda. El matí serà plàcid, amb restes de núvols prims i cel tapat a primera hora cap a la Costa Daurada.

Al llarg de la tarda, les tempestes seran freqüents als Pirineus i els Prepirineus de Lleida i puntualment fortes i amb pedregades al Pallars, l’Alt Urgell, el Segre o el Solsonès. No es descarta algun ruixat aïllat al nord-oest del Bages o en punts de l’altiplà central. També esperem algun xàfec als Ports. Paral·lelament a les tempestes, s’anirà mig tapant en trams de la Costa Brava i el litoral central.

La temperatura es mantindrà sense canvis importants, amb una màxima d’entre 29 i 32 ºC en general.

Temps més insegur: augmenta el risc de ruixats i baixa la temperatura

Sembla que a partir de dijous l’atmosfera es desestabilitzarà força. Els ruixats sovintejaran i especialment es formaran al prelitoral i a l’interior de la regió metropolitana. Aquests xàfecs es desplaçaran a causa del flux de vent en altura i també podrien afectar Barcelona ciutat. La Diada Nacional de Catalunya serà canviant i amb tempestes de tarda que podrien ser fortes al Vallès i el Maresme.

Font: betevé – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *