Categories
beteve.cat

Previsió del temps de dimarts, 7 setembre del 2021: cel terrós i xafogor intensa

Aquest dimarts ens arribarà el punt àlgid d’una llengua d’aire càlid d’origen africà que porta associada una entrada de pols en suspensió. La xafogor s’intensificarà i la intrusió sahariana ens deixarà un cel molt tèrbol i marronós.

Cel molt encalitjat, núvols baixos al Maresme i algun ruixat de tarda al Montseny

Aquesta massa d’aire càlid ens deixarà un dimarts molt tèrbol a la regió metropolitana de Barcelona, amb molta pols en suspensió i xafogor intensa. En primer lloc, núvols baixos durant el matí a l’Alt Maresme, amb alguna gota (de fang). Simultàniament, es podria formar un corró de ruixats davant del mar, sense descartar que puntualment toquin terra ferma (poca cosa).

A partir del migdia, la mateixa calor i els vents humits en superfície faran créixer nuvolades i podria caure algun xàfec breu al Montseny. No és impossible a les muntanyes de l’Alt Penedès.

La temperatura mínima pujarà i aquesta nit serà tropical arreu, mentre que la màxima es mourà entre els 29 i els 32 ºC, però amb més sensació de xafogor que no pas avui.

Calitja i xàfecs de tarda als Pirineus

Ambient molt terrós aquest dimarts a la resta del país. Pols en suspensió abundant que deixarà celatges marronosos. A més, hi haurà núvols baixos a la Costa Brava que podrien deixar alguna gotellada de fang durant la primera meitat del dia.

Entre el matí i el migdia, no és descartable la formació d’un corró de ruixats entre l’Ebre i la Costa Central que podrien tocar puntualment algun tram de la costa.

A la tarda, nuvolades d’evolució als Pirineus i els Prepirineus, amb algunes tempestes (també acompanyades de fang) al Principat d’Andorra, la Cerdanya, l’Alt Berguedà, el Ripollès i la Garrotxa. En principi és més difícil que afectin Osona, el Berguedà i el Moianès.

Possible canvi de temps entre dijous i divendres

L’avanç de previsió ens marca una certa inestabilització del temps a mitjans de setmana, cap a dijous, quan ens podria entrar una mica d’aire fred. A partir d’aleshores, més risc de ruixats però sense poder concretar de quina manera afectaran Barcelona. La temperatura tendirà a baixar de cara a divendres i la Diada.

Font: betevé – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *