Categories
ELPUNTAVUI.CAT

Presenten als veïns el futur geriàtric de Llançà

El projecte del nou geriàtric i centre de dia Les Esplanes, a Llançà, planteja una residència amb una capacitat inicial de 46 persones (18 habitacions individuals i 14 de dobles), i possibles ampliacions posteriors fins a 82 o 91 places. Pel que fa al centre de dia, està previst que comenci a funcionar amb una capacitat de 30 persones i que es pugui anar ampliant fins a 50.

L’aspecte i els detalls d’aquest futur complex es presentaran públicament demà dissabte (18 h, a la Casa de Cultura), amb un acte a càrrec de l’equip redactor del projecte, MIBA Architects, dirigit pels arquitectes Laia Isern Ros i Toni Montes Boada. L’exposició del projecte quedarà oberta al públic fins al 30 de maig. El pressupost previst per a aquest conjunt és d’uns 4,5 milions d’euros i l’Ajuntament confia poder posar a concurs la seva construcció d’aquí a finals d’any o principis del 2022, de la mateixa manera que a continuació també se’n posarà a concurs la gestió.

L’edifici se situarà en una parcel·la cedida per l’Ajuntament de 11.131,94 m² a l’avinguda Antoni Margarits, entre els carrers Selva de Mar i Era, i la zona verda del pla especial les EsplanesEntre altres característiques, el projecte escollit aposta pel model bioclimàtic, reduint la demanda d’energia i d’aigua i minimitzant l’impacte ambiental dels materials, els processos constructius i la generació d’energia neta. Segons expliquen els arquitectes, el disseny de l’edifici, amb l’orientació i la disposició dels patis, la ventilació creuada i la vegetació, afavoreix que tingui una alta capacitat de dissipar la calor en els mesos càlids i també la capacitat d’obtenir guanys tèrmics durant els mesos freds. Alhora que es busca reduir al màxim la demanda d’energia de l’edifici, s’aposta per produir energia neta per mitjà de 204 plaques fotovoltaiques que han d’aportar 71,4kW de potència i la instal·lació d’una caldera de biomassa. L’aigua de la pluja s’emmagatzemarà en aljubs per al reg del jardí i omplir les cisternes dels inodors.

Anar a la font – El Punt Avui

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: