Categories
ELNACIONAL.CAT

Presentats els iPhone 13, que es destaquen més de la seva competència

L’esperada Keynote de Apple ha durat al voltant d’una hora i quart i, com no podia ser de cap altra manera, els iPhone 13 han estat els protagonistes de la presentació. A més, com veurem pròximament, també hi ha hagut lloc per als nous iPad, iPad mini i Apple Watch.

Dos nivells de iPhone i moltes novetats dins

Com ja ve sent habitual en els últims temps, Apple aposta ara també en el cas dels seus nous mòbils pels iPhone 13 i els iPhone 13 Pro. O el que és el mateix, una línia de telèfons de gamma alta i una altra encara per sobre de la primera.

Els iPhone 13 de disponibles són dos: el iPhone 13 mini i el iPhone 13. El primer presenta una mida més continguda amb una pantalla de 5,4 polzades, mentre que el seu germà gran es queda en les 6,1″ habituals últimament entre els mòbils d’Apple. Es presenten en cinc colors: blanc, rosa, blava, vermell|roig i mitjanit.

En principi i a simple vista destaca com ha disminuït la mida del notch –la pestanya negra que porten els mòbils en la part superior de la pantalla– a causa que han canviat de lloc l’altaveu, portant-lo a la part superior del mòbil.

Però on els nous iPhone destaquen és en el que no es veu, al seu interior. Apple ha creat un processador de nova generació, el xip A15 Bionic, que torna a permetre als iPhone posar-se molt per davant de la competència gràcies al rendiment i les prestacions que permet. Amb un total de 15.000 milions de transistors al seu interior, el A15 Bionic fa que la CPU sigui un 50% i la GPU un 30% més ràpides que el millor dels mòbils de la competència. Així mateix, presenta un nou Neural Engine de 16 nuclis i nous codificadors i descodificadors de vídeo.

Quant a la bateria, incrementa la seva autonomia en les dues versions del iPhone 13. El iPhone 13 mini ofereix 1,5 hores més que el seu antecessor iPhone 12 mini, mentre que la bateria del iPhone 13 dura 2,5 hores més que el iPhone 12.

Si atenem a la capacitat d’emmagatzemament dels iPhone 13, aquestes són les disponibles: 128 GB, 256 GB i 512 GB, quedant ja enrere les versions de 64 GB.

Les càmeres dels dos models són idèntiques i presenten novetats referent a una manera nit que és present a totes les lents, a un nou sensor de 12MP, un ultra gran angular nou i l’estabilitzador d’imatge que en les versions anteriors només portaven els iPhone 12 Pro.

Però el que sens dubte n’ha impressionat més en la Keynote conduïda per Tim Cook ha estat la nova manera Cine. Una utilitat tan nova com revolucionària que permet que els iPhone afegeixin a les seves característiques de vídeo l’única que trobaven a faltar els professionals, la possibilitat d’oferir sensació de profunditat en els enregistraments. Des d’ara, l’usuari pot escollir quina part de la filmació posar en primer o segon pla, podent posteriorment –en editar el vídeo– elegir a tota hora a quins protagonistes d’un pla se’ls enfoqui o desenfoqui. Un avenç que fa dels iPhone 13 autèntiques càmeres cinematogràfiques de primer nivell, molt per davant de qualsevol altre dispositiu.

Passant ja a les joies de la corona, toca referir-se als iPhone 13 Pro i iPhone 13 Pro Max. Quant a la mida, no canvien respecte als seus antecessors de l’any passat i presenten pantalles de 6,1 i 6,7 polzades respectivament. Això sí, per fi apareix en la gamma Pro la taxa de refresc de 120 Hz gràcies al ProMotion, que també la converteix en una taxa dinàmica, amb la qual cosa pot passar dels 120 Hz als 10, segons les necessitats del moment. Els colors en els quals surten al mercat són el grafit, plata, or i blau alpí.

Les tres lents de les càmeres amb què compten les versions Pro també reben millores, oferint, entre altres coses, un augment òptic de 3x i una millora d’imatge molt important en situacions de molt poca llum. A més, en els que es refereix al vídeo, els 13 Pro porten un còdec de vídeo anomenat ProRes que redueix la compressió de les dades i millora notablement els colors.

Les memòries d’emmagatzemament dels iPhone 13 Pro també donen un salt, podent elegir-se en versions de 128 GB, 256 GB, 512 GB i 1 TB.

Així mateix, l’arribada de l’esmentat xip A15 Bionic converteix a dos autèntics monstres com els dos iPhone 13 Pro en uns mòbils que tant en CPU, com sobretot en GPU, s’escapen a molta distància del més poderós dels seus competidors.

Disponibilitat i preus

Malgrat que es poden reservar des del 17 d’aquest mes, els iPhone 13 no podran adquirir-se fins al 24 de setembre.

iPhone 13 mini: des de 809 euros (128 GB)

iPhone 13: des de 909 euros (128 GB)

iPhone 13 Pro: des de 1.159 fins a 1.739 euros

iPhone 13 Pro Max: des de 1.259 fins a 1.839 euros

Font: ElNacional.cat – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Generated by Feedzy
%d bloggers like this: