Pregunta masclista de Fran Rivera sobre les dones; Griso, farta: “Eso sobraba”

La setmana passada la vam acabar amb el dur testimoni de Rocío Carrasco sobre el maltractament psicològic al qual assegura que la va sotmetre el seu ex, Antonio David. Una confessió que ha tornat a obrir un encès debat que ha arribat fins i tot a fer que es pronunciés la ministra Irene Montero. I aquesta setmana, encara amb el ressò de les paraules de Rocíito, i amb l’acomiadament temporal a tots els programes de Telecinco de l’exguàrdia civil, l’hem encetat amb un comentari vomitiu del diputat del PP, Diego Movellán, a Yolanda Díaz sobre les dones d’Unidas Podemos: “Su propio líder nos ha dejado claro que ahí dentro las mujeres solo suben en el escalafón si se agarran bien fuerte a una coleta”. Per si no fos suficient, faltava el comentari marca de la casa d’un dels cuñaos per excel·lència d’Espanya: el torero i ara tertulià d’Espejo público, Fran Rivera.

luis moya i fran rivera

Luis Moya i Fran Rivera / Antena 3

Rivera no és la primera ni l’última vegada que derrapa en directe. Sospitós habitual a l’hora de fer posar les mans al cap als espectadors amb els seus chascarrillos típics de Cromañón, no hi ha dia que no en faci alguna de grossa a la seva secció al programa de la GrisoRivera y amigos, on entrevista diferents famosos. I aquest dimarts, fidel a la cita, ha tornat a generar el rebuig, fins i tot, de la seva pròpia presentadora.

luis moya y fran rivera conduciendo

Luis Moya i Fran Rivera / Antena 3

Xerrava Rivera amb el pilot de rallies Luis Moya. I el torero ha trobat oportú verbalitzar una d’aquelles frases masclistes amb tuf de ranci que caldria enterrar d’una vegada per totes. Que algú li digui a Rivera que no hi ha res que els homes sàpiguen fer millor que les dones. Que depèn de quin home o quina dona ho facin, serà millor o pitjor, sense que hi tingui res a veure el gènere. En aquest cas, parlaven, tractant-se del convidat en qüestió, de conduir. De tòpics sobre els volants i les dones n’hi ha a cabassos, tots, pejoratius, per desgràcia. 

rivera y moya

Luis Moya i Fran Rivera / Antena 3

I Rivera, en un moment de l’entrevista, li pregunta a Moya: “¿Las mujeres conducen igual de bien que los hombres?”. Una pregunta que cada cop que es faci, l’únic que aconseguiran és que persisteixi en l’imaginari col·lectiu. Resposta: “las mujeres conducen yo creo que igual y cometen los mismos errores que cometemos nosotros. Por ejemplo, con mi mujer, me gusta que conduzca ella y conduce bien”. En ser una entrevista gravada amb anterioritat, quan tornen a plató pren la paraula Susanna Griso. I ho fa per reprendre al seu col·laborador que hagi fet servir un topicazo com aquest: “Sobraba la pregunta de cómo conducen las mujeres“.

griso fran rivera luis moya

Susanna Griso a ‘Espejo público’ / Antena 3

Rivera ha intentat justificar-se argumentant que “No, era una pregunta, porque ese es el típico tópico que había que romper“. Que algú li digui que el tòpic es trenca deixant de preguntar-ho. La conversa ha seguit amb la presentadora assegurant que les dones tenen menys accidents de trànsit i per tant, “somos las más valoradas por las compañías de seguros”. I Rivera, superior a ell, ha tornat a fer una gracieta: “Pero hay otro estudio que dice que son las que más accidentes provocan“. Com va popularitzar Moya, dient-li al seu company Carlos Sáinz que espavilés, amb el seu famós “Trata de arrancarlo, Carlos, por Dios, trata de arrancarlo”… El que no arrenca, per molt que el conduís Moya, és el seny de Rivera. D’on no n’hi ha, no en raja.

T’ha fet servei aquest articl
e? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.

Subscriu-te a ElNacional.cat

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *