Categories
ELNACIONAL.CAT

Portades | Els ‘sospitosos habituals’ no fallen: no els agrada l’acord pel Prat

L’acord per desbloquejar l’ampliació de l’aeroport del Prat acordat ahir entre els governs català i espanyol és la principal notícia dels diaris d’aquest dimarts, 3 d’agost del 2021. Tot i els dubtes que planteja una inversió de 1.700 milions que no aclareix de quina manera s’intervindrà en l’espai aeroportuari i les zones habitades o protegides dels voltants, per alguns la notícia no és ben bé aquesta, sinó la necessitat de constatar que, un cop més, una inversió a Catalunya no és més que una concessió a l’independentisme. El vell discurs dels bons i mals espanyols és present en els ‘sospitosos habituals’ del quiosc, que no hi veuen res de positiu en tot plegat.

Mirem-nos d’entrada ‘El Mundo’, que dispara amb doble cartutx. D’una banda el tema principal és una de les habituals serps de l’estiu d’aquest diari, la immersió lingüística, tot apuntant que ‘El govern espanyol enterra la sentència que garanteix el 25% d’espanyol’ -no cal ni dir que s’està parlant de Catalunya, que s’entén tot igualment-, i de l’altra, ‘Sánchez sedueix el separatisme amb una gran inversió al Prat’. No sorprèn gens, perquè sempre és el mateix discurs i el mateix relat: Catalunya ens roba.

Amb certa moderació, ‘La Razón’ informa que ‘El govern català aconsegueix 1.700 milions per ampliar el Prat’, però el missatge implícit és que la bilateral ha estat un ‘peix al cove’ favorable només als catalans. Per si hi ha dubte que tot plegat pot anar en detriment dels espanyols, en columna aquest diari ens explica que hi ha ‘Indignació de les autonomies davant el repartiment de fons’. És cert que fa referència als fons europeus, però es pot interpretar que la inversió milionària al Prat forma part del mateix paquet.

Atenció també a ‘El País’, que igualment apunta a un intercanvi de diners per pau política entre governs que, amb tot, no hauria reeixit: ‘Sánchez ofereix més milions i més traspassos sense convèncer el Govern català’.

Finalment, l’‘ABC’ explica que ‘El govern espanyol ven normalitat amb un acord milionari per desbloquejar l’ampliació del Prat’. Ara bé, el quid de la qüestió el trobem al subtítol: ‘La Comissió Bilateral desencalla una inversió de 1.700 milions en l’aeroport català i els independentistes ajornen a setembre les exigències d’amnistia i autodeterminació’. Si la hipòtesi de l’‘ABC’ és correcta, 1.700 milions per un mes de coll, no està gens malament.

 

Pel que fa als diaris editats a Catalunya, la tònica és força més positiva: ‘Llum verda a l’ampliació del Prat’ a l’‘Ara’; ‘Primeres passes’ a ‘El Periódico’; ‘Acord per ampliar l’aeroport del Prat’ a ‘El Punt Avui’ i ‘Govern espanyol i Generalitat tanquen l’acord per a l’ampliació del Prat’ a ‘La Vanguardia’.

Retrat de Joan Prim

Comentari al marge: casualitat o no, tant l’‘ABC’ com ‘El Periódico’ treuen fotos molt semblants. En primer pla el vicepresident Jordi Puigneró, en segon pla, la ministra de Política Territorial, Isabel Rodríguez i en tercer pla, un quadre del militar i president del Consell de Ministres entre 1869 i 1870 Joan Prim… i Prats. Un català dels bons?

 

Imatge principal: Qui és el Keyser Söze de la premsa de dretes espanyola?  

Font: ElNacional.cat – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *