Portades capcioses: amb l’estat d’alarma vivíem millor?

N’hi ha que no estan mai contents i que són capaços de portar-te la contrària fins i tot quan els dones la raó. Ara que s’ha acabat l’estat d’alarma i, almenys a Catalunya, sortir a sopar a fora s’ha convertit en un plaer insospitat, n’hi ha que troben motius per estar absolutament descontents, però no pas per preocupació epidemiològica, que per a això ja tenim al doctor Padrós, sinó perquè tota pedra fa paret i tota excusa és bona per carregar contra l’executiu espanyol de Pedro Sánchez.

Aquesta és, precisament, la visió de la dreta mediàtica madrilenya, que, com aquells companys de feina que coincideixen en la tria de la roba -els dimarts, armilla-, aquest dilluns s’han posat d’acord per trobar el culpable de tanta disbauxa, tot fent gala d’una preocupació pels contagis que tot just fa una setmana semblava no inquietar ningú. Llops amb pell de xai que fa uns dies ens deien que la llibertat era prendre’s una canya i ara afirmen que anem directes al precipici per culpa d’un govern espanyol que, quina bogeria!, permet que la gent se les prengui pràcticament a l’hora que vulgui. Només els cal afirmar que amb l’estat d’alarma vivíem millor i que Pedro Sánchez cremarà a l’infern per haver-lo aixecat.

abc

Així, a l’‘ABC’ trien com a titular principal ‘La fi de l’estat d’alarma treu una multitud al carrer’, però el missatge el trobem al subtítol: ‘La manca d’armes legals deixa les autonomies lligades de mans per frenar el descontrol en plena pandèmia’. Vaja, que del mantra de la llibertat hem passat al descontrol, per culpa del govern espanyol.

larazon

A ‘La Razón’ passa el mateix. A banda d’una enquesta que pronostica que el Partit Popular podria guanyar unes eleccions espanyoles, el tema és el mateix i la disposició també: títol principal, ‘La llei del carrer’; subtítol, ‘El desistiment del govern espanyol i la disparitat dels TSJ després de la fi de l’estat d’alarma porten al caos’.

elmundo

Pel que fa a ‘El Mundo’, que també porta una enquesta que preveu una victòria del PP en unes futures eleccions legislatives, el titular ja dispara a barraca: ‘El final de l’estat d’alarma desferma l’eufòria i el temor’.

elpais

Per cert, ‘El País’ no es queda enrere, tot i que evita la crítica directa al govern espanyol: ‘Les festes sense control atien la por a més contagis’.

elperiodico

elpuntavui

ara

lavanguardia

A Catalunya, la novetat la trobem en els restaurants que han servit sopars, i així ho expliquen els principals diaris: ‘L’oci nocturn demana obrir després de la ‘revetlla’ del 9-M’ i ‘El primer sopar’ a ‘El Periódico’; ‘Multituds en la fi de l’estat d’alarma’ i ‘Tornen els sopars al restaurant’ a ‘El Punt Avui’; i ‘L’eufòria per la fi del toc de queda genera preocupació’ a l’‘Ara’. Només ‘La Vanguardia’ es desmarca de la temàtica: ‘La ruptura entre ERC i Junts abona la possibilitat de tornar a eleccions’.

Imatge principal: Un llop amb pell de xai, un híbrid que no ja enganya ningú / Pixabay

T’ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.

Subscriu-te a ElNacional.cat

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *