Poc trànsit entre Catalunya i Andorra tot i la confirmació que es permet la mobilitat

La mobilitat entre Catalunya i Andorra està permesa però, almenys aquest dissabte, no ho ha semblat pas. El trànsit, tant de sortida com d’entrada per la frontera del riu Runer, ha estat molt baix. No s’han registrat ni cues ni, tampoc, densitat de circulació al punt duaner. Per ara, sembla que es fa cas a la recomanació tant de la Generalitat com del Govern de limitar els moviments a aquells imprescindibles.

Segons s’ha indicat des de l’agència de mobilitat, el matí ha estat molt tranquil a la frontera amb Espanya, malgrat la confirmació, feta ahir pels dos executius, que el confinament comarcal a Catalunya no impedeix la circulació en cap dels dos sentits. Els andorrans poden baixar i els catalans poden pujar al Principat. Per ara, però, no es pot dir que sigui molta gent la que hagi fet ús d’aquesta possibilitat.

Al contrari. En cap moment s’han registrat retencions, habituals en altres caps de setmana, a les instal·lacions duaneres. Ni de pujada ni de baixada. Ni tan sols es pot parlar de densitat de trànsit.

Per ara, sembla que es fa cas a la recomanació llançada des dels dos Govern. Malgrat que es permeti la mobilitat -principalment, perquè ha quedat constatat que Catalunya no té potestat per tancar la frontera-, es demana que els desplaçaments es limitin a aquells imprescindibles.

També, tot s’ha de dir, és possible que els dubtes sorgits els darrers dies hagin fet que s’hagin planificat pocs viatges. Caldrà veure si, un cop confirmada la no limitació de la mobilitat, a partir de pròximes setmanes el flux de moviments va en augment.

altaveu.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *