Plataforma per la Llengua ‘espia’ el que es parla als patis dels instituts de Valls

La Plataforma per la Llengua ha fet un estudi, encarregat per l’Ajuntament de Valls, per conèixer la llengua que parlen els alumnes als patis dels instituts públics del municipi. Aquest estudi ha conclòs que “un 60% de les converses són en castellà”. Les dades, segons informen en un comunicat, s’han obtingut mitjançant “una enquesta contestada pels estudiants i un estudi d’observació no participant fet als tres centres escolars”.

L’entitat, que ha analitzat “1.820 converses extretes “als patis dels instituts i a l’entrada i a la sortida dels centres”, conclou que “la llengua majoritària entre els alumnes dels tres instituts és el castellà”. Arran d’aquests resultats, l’autoanomenada ONG del català engegarà aquest estiu un pla d’actuació amb l’objectiu d'”incrementar l’ús social del català entre els joves del municipi”.

La Plataforma per la Llengua informa que “durant els dimarts del mes, els joves podran aprendre a fer una cançó de rap que al final enregistraran”. Els dijous de juliol, en un altre cicle, es farà “un taller de xarxes socials, un de mems, un de doblatge i un de retransmissions esportives”.

Finalment, informen que aquestes activitats, que s’impartiran al centre cívic de Valls “seran gratuïtes gràcies al finançament de l’Ajuntament de Valls”, governada per Junts. “Aquest pla integral preveu accions als centres escolars, però també vol incidir en la resta de contextos socials en què es relacionen els estudiants”, afegeixen.

Font: e-noticies: Última hora – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *