Pasqua sense turistes catalans

El Govern i la Generalitat acorden que es puguin assimilar els dos territoris en matèria de mobilitat una vegada hagin passat els dies festius de la Setmana Santa. Això vol dir que, sobre el paper, en teoria, formalment, per Pasqua no haurien de poder arribar turistes catalans al Principat. Representants dels executius andorrà i català han mantingut aquest dijous una reunió de treball per avaluar la situació. De fet, aquest migdia, la consellera de Salut, Alba Vergés, ja ha insinuat que hi podia haver novetats i que es comunicarien quan hi hagués els avenços necessaris.

La reunió del grup de treball bilateral creat per compartir i intercanviar les decisions preses per ambdues institucions pel que fa a les mesures preses per contenir la pandèmia del SARS-CoV-2 ha estat presidida pel ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, per part andorrana, i per la consellera de Salut, Alba Vergés, per la part catalana. També hi han participat els secretaris d’Estat d’Afers Europeus, Landry Riba, de Salut, Helena Mas, d’Interior, Joan León, d’Infraestructures i Telecomunicacions, Cesar Marquina, i d’Economia, Èric Bartolomé per la part andorrana, i el secretaris Generals de Salut i Interior, Marc Ramentol i Elisabet Abad, i la secretària d’Acció Exterior i UE, Elisabet Nebreda, per la catalana.

Alba Vergés durant la compareixença d'aquest dijous.

Relacionat

Durant la reunió s’han posat de manifest les actuals dades sanitàries d’Andorra i de Catalunya, i s’ha tractat de manera específica l’evolució de les mesures que afecten als desplaçaments dels residents entre ambdós territoris. Durant la reunió s’hauria arribat a l’acord que, una vegada transcorregut el període festiu de Setmana Santa, es pugui assimilar Andorra al conjunt de Catalunya en matèria de mobilitat (sempre depenent de la situació epidemiològica), i no només a l’Alt Urgell, amb el benentès que els desplaçaments entre ambdós territoris se cenyeixin a les condicions i limitacions sanitàries establertes amb caràcter general.

Per tal de mantenir un seguiment periòdic de la situació, s’ha acordat que la propera setmana hi haurà una reunió entre els responsables de salut en la qual es compartiran, entre altres, els processos de cribratge que es realitzen als dos territoris. La propera reunió del grup de treball s’ha fixat per al 6 d’abril.

altaveu.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *