Categories
ELNACIONAL.CAT

Òscar Andreu avisa per si Espanya guanya l’Eurocopa: amenaça duríssima

La selecció espanyola de Luis Enrique té a tocar aconseguir un nou èxit en el seu palmarès. La Roja juga dimarts a Wembley les semifinals de l’Eurocopa de nacions contra Itàlia, i és a només dos partits del títol final. Veurem què passa amb el combinat espanyol, però de moment, el que ha aconseguit la selecció és capgirar el mitjó i transformar el passotisme i el desinterès inicials, i fins i tot les crítiques, per una nova onada de bogeria per la selecció, de portades elogioses i de sobreexcitació patriòtica gràcies als Morata, Busquets, Unai Simón i companyia.

Selecció espanyola / Efe

Paral·lelament al pas ferm de la Roja a l’Eurocopa, l’executiu espanyol va fer la seva eurocopa particular sobre imposicions i reformes per justificar qualsevol acció en favor d’una Espanya que sovint sembla d’èpoques pretèrites. I aquí, no té rival. Ara el que vol és emprendre una reforma de la Llei de Seguretat Nacional que posaria en disposició  de l’Estat espanyol a la gent major d’edat per ser obligada a la realització de “prestacions personals, quan es declari a Espanya un estat de crisi.

També les autoritats podran procedir a la requisa temporal de tota mena de béns, a la intervenció o ocupació provisional del capital que sigui necessari o la suspensió de tota classe d’activitat. Chim pum. Benvinguts a l’Espanya en blanc i negre. Els drets dels ciutadans, trepitjats i a l’altura del betum, segons quines siguin les circumstàncies hipotètiques a les quals es pogués arribar. Tot plegat ha fet reflexionar Òscar Andreu, que com és habitual en ell, no s’ha mossegat la llengua i ha fet una reflexió en veu alta demolidora.

Òscar Andreu / RAC1

El codirector de La Competència de RAC1 no ha parlat en boca del seu personatge Mohamed Jordi, però ben bé podria haver fet com ell i dir en veu alta que “se’ns estan pixant a la boca”. En lloc d’això, ha fet un vaticini rotund i catastròfic sobre què pot passar en aquest país, després de l’esmentada notícia, si a més a més la selecció espanyola guanya l’Eurocopa i el patrioterisme hiperventilat de les espanyes torna a tenir una sobredosi d’espanyolitat amb un nou i hipotètic triomf dels de Luis Enrique. Espanyolitat i afany repressor al canto. Andreu avisa sobre una amenaça triple que planaria damunt els nostres caps com a la Roja se li acudeixi proclamar-se campiona:

Andreu imagina un escenari funest com al conjunt de Luis Enrique li doni per donar la campanada i proclamar-se campions… Temps al temps. Coses pitjors s’han vist. Però d’aquest estat amb tendència a la repressió ja no ens sorprendria res.

Font: ElNacional.cat – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *