Categories
ELNACIONAL.CAT

Nou despropòsit a Barcelona: jardineres amb cantells sortints en zones escolars

De cara a l’inici del curs escolar, previst per al dilluns 13 de setembre, l’Ajuntament de Barcelona ha volgut reordenar l’entorn dels centres escolars dins del programa ‘Protegim les escoles’, que busca separar els infants del trànsit. Segons que va informar el consistori el passat mes de juny, aquest estiu s’ha treballat en la pacificació de 75 escoles.

Més enllà d’alguna controvèrsia passatgera, com el reordenament de l’escola Turó del Cargol, situada al barri de la Salut, que el districte de Gràcia va promocionar amb una fotografia desafortunada on es veia un vehicle cometent una clara infracció de trànsit, les crítiques s’han centrat en les accions d’urbanisme tàctic que s’han dut a terme, com ara les controvertides boles de formigó situades davant l’escola Ciutat de Mallorca de Nou Barris, que finalment l’ajuntament ha decidit retirar, o la malaguanyada intervenció davant les Dominiques del carrer Nàpols perquè s’ha perdut l’oportunitat de fer una obra definitiva ja que després d’unes bores s’ha hagut de refer tota la via.

Detall d’un cantell, situat a una alçada d’uns 60 centímetres / Jordi Palmer

Amb tot, els despropòsits no acaben aquí. A l’entorn d’alguns centres escolars s’estan instal·lant unes jardineres d’un model potencialment perillós. Es tracta d’uns grans testos quadrats pintats de color groc –un color ja icònic en l’urbanisme tàctic– que tenen uns cantells sortints situats a una alçada d’uns seixanta centímetres, just davant de les portes d’escoles, un innecessari reclam per a que els escolars hi ensopeguin.

Actuació d’urbanisme tàctic al carrer dels Àngels / Jordi Palmer

Les jardineres s’estan instal·lant en diversos punts de la ciutat, com davant de l’escola Milà i Fontanals del carrer dels Àngels del Raval, l’escola Timbaler del Bruc al carrer Riera d’Horta a Nou Barris i al col·legi Antoni Brusi al carrer Llull, a Sant Martí.

En el cas de l’escola esmentada del Raval, es pot veure clarament com les jardineres estan situades just davant per davant de la porta, a banda d’altres que hi ha escampades al llarg del carrer dins d’una intervenció que inclou l’ocupació d’espai de calçada senyalitzat amb pintura a terra i una tanca amb l’objectiu de millorar l’entrada i sortida dels escolars i de les persones que els acompanyen i recullen i els manté allunyats dels trànsit de calçada, una finalitat que contrasta amb la potencial perillositat dels cantells, que semblen del tot inapropiats per a un entorn escolar.

Precisament, Junts per Catalunya ja va denunciar aquestes jardineres a finals d’agost, tot demanant explicacions a l’ajuntament per la instal·lació d’unes “polèmiques jardineres metàl·liques al ben mig de la vorera, amb uns cantells que sobresurten de manera perillosa”.

 

Imatge superior: Una de les jardineres, just a la porta de l’escola Milà i Fontanals / Jordi Palmer

Font: ElNacional.cat – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *