“No em molestaria reconèixer el govern talibà”

L’exministre Josep Piqué, en una entrevista al canal de youtube de Xavier Rius, afirma que “no em molestaria reconèixer el govern talibà”. Piqué ha recordat que “la realpolitik fa que reconeguem fins i tot Corea del Nord o que mantinguem relacions amb règims detestables”.

“Espanya no deu ni pot adoptar una posició específica, això és una cosa que s’ha de discutir en el si de la Unió Europea i arribar a una posició comuna”, ha considerat l’exministre d’Aznar.

“Si hi ha una posició comuna europea en favor de la realpolitik a mi no em molestaria això”, ha reconegut, a més d’apuntar que “si haguéssim de tenir relacions només amb aquells règims que ens agraden i trencar amb els que atempten als drets humans, deixaríem de tenir relacions amb mig món, fins i tot més”.

Josep Piqué (Vilanova i la Geltrú, 1955) va ser ministre de diferents carteres durant els governs d’Aznar, de 1996-2004. El 1996 va ser nomenat Ministre d’Indústria. Cap a finals de 1998 va compaginar la cartera d’Indústria amb la de portaveu de Govern. En la següent legislatura, va ocupar els càrrecs de Ministre d’Afers Exteriors de 2000 a 2002, i ministre de Ciència i Tecnologia de 2002 a 2003.

Des de setembre de 2003 fins a juliol de 2007 va ser el president de el Partit Popular de Catalunya (PPC). Des de desembre de 2007 fins a agost de 2013 va ser el president de la companyia aèria Vueling. L’1 d’octubre de 2013 va ser nomenat conseller delegat i vicepresident segon d’OHL.

Font: e-noticies: Última hora – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *